Re: student
Jazykovka se v tomto případě posuzuje jako SŠ, takže když šel po prázninách rovnou studovat na VŠ, je studentem po celou dobu.
>>>>>>>Pokud byl ten kurz započat v roce maturity, pak ano.
>>>>>>Děkuji Vám, byl započat v roce maturity, skončil v
>>>>>>letošním roce (2005) pak červenec a srpen (2005)
>>>>>>brigáda
>>>>>>a od září vysoká škola.
>>>>>>Šlo mi o to, jestli mohu odečíst OP na studenta i za
>>>>>>7. a 8. měsíc
>>>>>>Děkuji Vám.
>>>>>
>>>>Mohu se přidat s otázkou?
>>>>Když student dodělá státnice v 6/05 bakláře od září
>>>>začne studovat magisterské studium,tak ale prázdniny
>>>>nepočítám,že?
>>>
>>>Mám za to, že se to bere jako nepřetržité pokračování
>>>studia, že je pořád studentem té VŠ. Dnes má tento
>>>režim myslím většina VŠ (rozděleno na bakalářské a
>>>magisterské studium).
>>Ale tatínek si na něj nemůže uplatnit nezdanitelnou
>>položku v době prázdnin,že ano??
>
>Proč ne?
Tak ja napisu svuj problem cely:
tata mel slevu na sveho syna.............ale uplatnovala jsem to jen do 6/05,protoze syn ukoncil bakalare statnici. Jeho syn dokonce v srpnu nastoupil k nam take pracovat a tomu jsem od zari zacla uplatnovat slevu na studenta,protoze mi dal potvrzeni o studiu od zari----magisterske studium.
Takze jsem synovi uplatnila studenta jen 10mesicu v rocnim zúctovaani a tatovi jen diten nezletile 6 mesicu-----------ale porad spolu bydli.................to je tedy asi spatne,co:((
Rozhodující je, zda ho ta škola měla stále v evidenci jako studenta. Jak říkám, dnes má hodně VŠ rozděleno studium na bakalářské a magisterské, probíhá to tak, že na konci třeťáku studenti složí bakalářské zkoušky (něco jako státnice), získají titul bakalář, a zůstávají normálně studenty a do čtvrťáku nastupují jako na magisterské studium. Prostě jde o nepřetržité studium a v tom případě není rozhodující, za o prázdninách pracovali nebo ne. Pokud mají status studenta a žijí s rodičem ve společné domácnosti, pak samozřejmě na ně rodič může uplatňovat slevu.
I kdyby ve Vašem případě tomu tak nebylo a on by ukončil bakalářské studium, nebyl zapsán do dalšího ročníku, takže by nebyl přes prázdniny studentem, i v takovém případě jste mu měla uplatit odpočet studentský a otci dát slevu ještě i za červenec, protože pokud nebyl v červenci zaměstnán CELÝ měsíc, pak u VŠ je považován za studium ještě 1 měsíc po závěrečné zkoušce.
Ale domnívám se, že tomu tak nebylo a že byl studentem stále - prostě složil bakalářské zkoušky a POKRAČOVAL ve studiu.
---
Já se k vám vtírnu. Zajímavý problém. Syn NČ- student od 9/05. Celkově v RZ NČ za 12 měs. Otec sleva do 7/05 za podmínky jak uvádí Jiřka a od 9/05 dále sleva. V RZ sleva za 12 měs. Podmínka u soust.přípravy u VŠ je, že se musí zahájit studium na téže nebo jiné VŠ do 3 měs. Podmínka byla v tomto případě naplněna, ale některé VŠ mohou začít až v průběhu 10.měs. a tam by již za 9. měsíc nárok slevy nepříslušel ani u jednoho.
>>Tak ja napisu svuj problem cely:
>>tata mel slevu na sveho syna.............ale
>>uplatnovala jsem to jen do 6/05,protoze syn ukoncil
>>bakalare
>>statnici. Jeho syn dokonce v srpnu nastoupil k nam
>>take
>>pracovat a tomu jsem od zari zacla uplatnovat slevu
>>na
>>studenta,protoze mi dal potvrzeni o studiu od
>>zari----magisterske studium.
>>Takze jsem synovi uplatnila studenta jen 10mesicu v
>>rocnim zúctovaani a tatovi jen diten nezletile 6
>>mesicu-----------ale porad spolu
>>bydli.................to je
>>tedy asi spatne,co:((
Ach jo,tak co ted s tim............uz jsem udelala rocni zuctovani,protoze jsem to musela dneska odevzdat:(
takze jsem tatku osidila o 5mesicu naroku na dite:(( a toho kluka o 1 mesic,tedy o ten hloupy srpen:((
Muzu to opravit jeste??? Mam treba dodatecne jim doplatit ten rozdil? nebo to mam udelat v pristim mesici?
>
>Rozhodující je, zda ho ta škola měla stále v evidenci
>jako studenta. Jak říkám, dnes má hodně VŠ rozděleno
>studium na bakalářské a magisterské, probíhá to tak, že
>na konci třeťáku studenti složí bakalářské zkoušky
>(něco jako státnice), získají titul bakalář, a zůstávají
>normálně studenty a do čtvrťáku nastupují jako na
>magisterské studium. Prostě jde o nepřetržité studium a v
>tom případě není rozhodující, za o prázdninách
>pracovali nebo ne. Pokud mají status studenta a žijí s
>rodičem ve společné domácnosti, pak samozřejmě na ně rodič
>může uplatňovat slevu.
>I kdyby ve Vašem případě tomu tak nebylo a on by
>ukončil bakalářské studium, nebyl zapsán do dalšího
>ročníku, takže by nebyl přes prázdniny studentem, i v takovém
>případě jste mu měla uplatit odpočet studentský a otci
>dát slevu ještě i za červenec, protože pokud nebyl v
>červenci zaměstnán CELÝ měsíc, pak u VŠ je považován za
>studium ještě 1 měsíc po závěrečné zkoušce.
>Ale domnívám se, že tomu tak nebylo a že byl studentem
>stále - prostě složil bakalářské zkoušky a POKRAČOVAL
>ve studiu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 16:22
Odečitatená položka,
Student jednoročního kurzu na jazykové škole rok 2004/2005 pokračuje vysokou školou v roce 2005/2006 odečitalená položka na studenta je 11400 tedy i za měsíce červenec a srpen?
Děkuji