Re: OSVČ-hlášenka OSSZ
takže mám na hlášenku ossz rozdělit na 5 hlavní a 7 vedlejší, rozdělit příjmy a výdaje na tyto období? když byl v mínusu tak zálohy na období hlavní zůstanou OSSZ za vedlejší se vrací?
nejsem si jistá,zda nahlásil na OSSZ,ale na VZP určitě,dostal přehled s tím,že od 6/05 již neměl povinnost platit zálohy zdr.
Re: OSVČ-hlášenka OSSZ
Ano přesně tak, jak píšete. Pokud nenahlásil tak nevím, měl by se jít zeptat jestli mu to uznají, ale myslím že to není až takový problém. Za těch 7 měsíců by mu měli vrátit zálohy, pokud se dobrovolně nepřihlásil k důchodovému pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2006 8:16
tak jsem si myslela do včerejšího večera,že tomu trochu rozumím,ale po přečtení poučení pro vyplnění hlášenky OSSZ jsem teď přesvědčena,že jsem prostě blbá a neschopná...pomožte:
OSVČ - v roce 2005 platila zálohy soc.a zdr. z min.vym.základu,podniká od roku 2002...
její rozdíl příjmů a výdajů z podnikání je -22 000..v 6/05 se nechal zaměstnat - potvrzení o zaměstnání 6-12/2005 - příjem 98 000...
při dosazení údajů do šablony daňového mi automaticky naskočil min.základ daně 107300....vypočetla se daň - odpočetla se daň zaplacená dle potvrzení zaměstnavatele - přeplatek 1000
hlášenka ossz - a tady nevím,příjem byl 33 000,výdaje 55 000 rozdíl ztráta...potvrzení od zaměstnavatele o pr.poměru mám...jak se zálohami za rok 2005 - je považována jeho činnost celý rok za vedlejší a budou mu vracet zaplacené zálohy s tím,že nemá povinnost platit v roce 2006 zálohy?