Zdravotní a sociální cizince z Ruska????

• (neregistrovaný)

8. 3. 2006 16:24

Mám prosbu potřebuji se zeptat, dostala jsem na stůl zpracovat přiznání za s.r.o.,kde je jednatelem cizinec, který mi tvrdí, že si platit sociální a zdravotní nemusí. Pokud jde o firmu tak věřím, že ne,ale za něj přeci někdo platit musi, aspon to minimum... Nevítě někdo jak je to s cizinci? Je z Ruska a je tu od listopadu 05. Přijde mi i zbytečné proč založil s.r.o.,když by mu stačil pouze ŽL, nikde není evidován, jen si zaevidoval to s.r.o. na sociálku. Máte s tímto někdo zkušenosti? A musí si to platit jako fyzická osoba, na s.r.o. nezávisle nebo to platí v té firmě,minimum (je zatím bez příjmů) a dáva si to pak do nákladu? není v té firmě jako zaměstnanec,pouze uveden jako jednatel....
    Děkuji za informaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2006 16:36

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Zdravotní a sociální cizince z Ruska
      Zdravotní by měl povinné až získáním trvalého pobytu. Sociální jen jako OSVČ (nebo samozřejmě zaměstnanec pro obojí). S.r.o. má určitě lepší, už kvůli tomu, že se mu nemusí při fakturaci zajišťovat daň - to hodně obchodních partnerů odradí. J.F.

• 8. 3. 2006 18:09

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Zdravotní a sociální cizince z Ruska
      Nijak zvlášť, taky v tom plavu a lovím informace, kde se dá :-) Pokud budu vědět odpověď na konkrétní dotaz, ráda odpovím. J.F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).