Re: ještě otázky k výdajům %
5.Dále mám v pokladně příjmy za soukromé cestovné u
>>služ.auta-postup viz b.4?
>5. nerozumím.... příjmy za soukromé cestovné????
Moc Vám děkuji za odpověď a doplňuji k 5: je to plátce daně,auto má na leasing a uplatňuje si z nákupu PHM DPH na vstupu, a proto za ujeté km soukromě zase přepočtem "vrátí" poměrnou částku za PHM a odvede DPH.Kdyby vedl DE, bylo by to buď v příjmech nebo snížení výdajů. V DPH to máme právě vykázané na výstupu a ne snížení vstupu.
Děkuji Vám za odpověď.
PS:Může si skutečně upatnit v dodat.přizn.i závazky z mezd (tj. závazek vůči zaměstnancům, záv.soc.a zdrav.poj.a daň)?
děkuji Dita
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 3. 2006 17:08
Dobrý den, prosím o rady:
1.dodat.daň.přizn.za r.2004, dodanim pohl(FV), záv.(FP,mzdy),zás.
v r.2005 pohl.i záv.zaplaceny,zásoby spotřebovány
daň.přizn.za r.2005 - upravím přes tab.E, tzn. že výdaje % vypočítám k příjm.za FV z r.2005 snížených o prodané zásoby z r.2004?
2. dostanou se mi nějak do přehledů pro SP a ZP i výdaje - zaplacené záv. z r.2004?
3. četla jsem(D-190), že si můžu dále uplatnit pojistné z mezd připadající na zaměstnavatele. Vše je řádně placené v termínu. Není mi jasné, ale zda to bude pojistné z mezd jen za leden až listopad - tj. byly platby v únoru až prosinci nebo sem patří i prosinec2004 zaplacený v lednu2005? Myslím si, že prosinec2004 zohledním do výdajů v dodat.daň.přizn. a bude zde pojistné za 1 až 11/2005?
4.V r.2005 jsme měli přijatou platbu od pojišťovny za havárii auta. Tato částka se též dá do příjmu a uplatní se k ní výdaje %?
5.Dále mám v pokladně příjmy za soukromé cestovné u služ.auta-postup viz b.4? Budu všem moc vděčná za odpověď