Re: ještě otázky k výdajům %
5.Dále mám v pokladně příjmy za soukromé cestovné u
>>služ.auta-postup viz b.4?
>5. nerozumím.... příjmy za soukromé cestovné????
Moc Vám děkuji za odpověď a doplňuji k 5: je to plátce daně,auto má na leasing a uplatňuje si z nákupu PHM DPH na vstupu, a proto za ujeté km soukromě zase přepočtem "vrátí" poměrnou částku za PHM a odvede DPH.Kdyby vedl DE, bylo by to buď v příjmech nebo snížení výdajů. V DPH to máme právě vykázané na výstupu a ne snížení vstupu.
Děkuji Vám za odpověď.
PS:Může si skutečně upatnit v dodat.přizn.i závazky z mezd (tj. závazek vůči zaměstnancům, záv.soc.a zdrav.poj.a daň)?
děkuji Dita
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2006 17:08
Dobrý den, prosím o rady:
1.dodat.daň.přizn.za r.2004, dodanim pohl(FV), záv.(FP,mzdy),zás.
v r.2005 pohl.i záv.zaplaceny,zásoby spotřebovány
daň.přizn.za r.2005 - upravím přes tab.E, tzn. že výdaje % vypočítám k příjm.za FV z r.2005 snížených o prodané zásoby z r.2004?
2. dostanou se mi nějak do přehledů pro SP a ZP i výdaje - zaplacené záv. z r.2004?
3. četla jsem(D-190), že si můžu dále uplatnit pojistné z mezd připadající na zaměstnavatele. Vše je řádně placené v termínu. Není mi jasné, ale zda to bude pojistné z mezd jen za leden až listopad - tj. byly platby v únoru až prosinci nebo sem patří i prosinec2004 zaplacený v lednu2005? Myslím si, že prosinec2004 zohledním do výdajů v dodat.daň.přizn. a bude zde pojistné za 1 až 11/2005?
4.V r.2005 jsme měli přijatou platbu od pojišťovny za havárii auta. Tato částka se též dá do příjmu a uplatní se k ní výdaje %?
5.Dále mám v pokladně příjmy za soukromé cestovné u služ.auta-postup viz b.4? Budu všem moc vděčná za odpověď