Re: odpisy v daňové evidenci
A jak se to pořídí do peněžního deníku, když to neplatím ani v hotovosti ani z banky?
Re: odpisy v daňové evidenci pro bdm
Mám odbornou knihu "Daňová přiznání 2005" a tam se
odpisy uvádí v příloze 1 tab.E - úpravy snižující...
V šablonách BBC také v tabulce ZÁVĚRKA DAŇOVÉ EVIDENCE jsou uvedeny odpisy jako "uzávěrkové úpravy". A v peněžním deníku se účtuje jen o penězích.
*** V peněžním deníku se sice může účtovat o penězích ale v daňové evidenci se evidují příjmy a výdaje v členění nutném pro stanovení ZD. Pokud někdo trvá na nějakém peněžním deníku, ať si pak vede ještě jeden "nepeněžní", jehož výstup stejně sečte s tím peněžním, aby se dostal k ZD ***
Paní bdm, vás bych chtěla mít při sobě, až mi přijde kontrola z FÚ. Peněžní deník být nemusí, to je fakt. Ale nedávno mě vyzval FÚ ať jim předložím peněžní deník-měli nějaké problémy s firmou, co mají u nás nevýherní automaty a já jsem radši ani nepípla a ten peněžní deník vytiskla a radši donesla.
*** Co Vám mám na to říct - kdyby chtěli, abyste skočila z okna, taky skočíte? Když ten peněžní deník máte, tak jim ho předložíte. Když nemáte, řeknete že nevedete a dáte jim evidenci, která nutná je. DE je tu podle mě proto, aby těm "drobným" usnadnila "účetnictví", tak jim to zbytečně nekomplikujme radami o uzávěrkových operacích :-). Pokud má někdo činnost obsáhlejší, tak ať raději vede PÚ - tam je aspoň trošku víc jasno :-))) Jinak ať si každý vede DE, jak chce. Jen nedej bože, že si někdo dá rovnítko mezi uzávěrkové oprerace a úpravy ZD (§5 a 23) - pak už jde o peníze - a tohle je podle mě dost nezodpovědné ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2006 10:55
Uvádějí se odpisy HIM v "peněžním deníku" tudíž jsou započítané v celkových výdajích nebo se o ně upravují výdaje až v přiznání - Položka snižující základ daně?
Děkuji za odpověď