Re: KONTROLA NA SOCIÁLCE :o(
>Zdravím všechny.
>Naše firma byla pozvaná ke kontrole pojistného,
>nemocenského a důchodového pojištění...
>Nejsem si jistá, zda "záznamy o evidenci pracovní doby
>včetně pracovního volna bez náhrady příjmu" přesně
>znamenají docházkovou knihu?
ano evidenci docházky...
>A "doklady o placení pojistného" tím myslí jen výpisy
>z bankovního účtu, že ano? Mockrát všem děkuji, nerada
>bych to popletla..Kača
pokud nemáte dluhy,tak vlastně ani nekontrolují..
Zrovna ve středu jsem byla na plánované kontrole už po 4. za stejnou firmu. Na úplně první jsem si dle pozvánky brala vše co
chtěli i podruhé jsem přehrabovala šanony /výpisy z účtu, pracovní smlouvy, peněžní deník.... Ale jak jsem posupem času zjistila
,že kontrolují mzdové listy a ELDP. Mzdový list mám za celé kontrolované období vždy po jednotlivých zaměstnancích.
ELDP kontrolovala, zda jsme dali kopii zaměstnancům a jestli tu naši mám od nich podepsanou. Protože jsme zaměstnávali st. důchodce, tak jsem předložila smlouvu / ale tu již stejně na OSSZ měli, protože tam posílám vždy kopie i případné změny.
Nikdy po mě nechtěli výpisy nebo peněžní deníky. Beru s sebou i
plnou moc a razítko firmy. Protože s firmou nejsou problémy, vše je za půl hodiny hotové /podotýkám, že počet zaměstnanců je max 15/. Protože kontrola nesleduje even. pohledávky soc. poj./
myslím tím vykázané a placené pojištění, tak si u firem, které
jsem nezpracovávala v předchozím období, zjistím případné dluhy na
pojistném/ Poučení z doby, kdy jsem převzala firmu, která byla těsně po kontrole a tudíž pan podnikatel žil v domnění, že je vše vpořádku kontrola skutečně dopadla dobře/ a za půl roku do soc. uháněla, že má dluhy neměl uhrazené pojištění za zaměstnance
za 1 měsíc dva roky zpět , tak platil nejen dlužné poj ale i pořádné penále. Přeji vám hodně zdaru při kontrole
a VÝPLATNÍMI LISTINAMI myslí VÝPLATNÍ PÁSKY?
a co ZÚČTOVACÍ LISTINY?
děkuji :o)
Kačo, nechci Vás příliš vyděsit, ale k záznamům o evidenci pracovní doby tu měl zajímavý příspěvek dnes ráno p. Helich. Jestli máte pro strach uděláno, tak si ho přečtěte.
Co se týká pracovního volna bez náhrady příjmů, tam chtějí vidět žádosti o neplacené volno. Dokladem o placení pojistného jsou výpisy z BÚ. Také určitě budou chtít měsíční a roční rekapitulace a DoPP a milión jiných dokladů, na které se možná ani nepodívají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2006 11:11
Zdravím všechny.
Naše firma byla pozvaná ke kontrole pojistného, nemocenského a důchodového pojištění...
Nejsem si jistá, zda "záznamy o evidenci pracovní doby včetně pracovního volna bez náhrady příjmu" přesně znamenají docházkovou knihu?
A "doklady o placení pojistného" tím myslí jen výpisy z bankovního účtu, že ano? Mockrát všem děkuji, nerada bych to popletla..Kača