Re: Daňový bonus
Daňový bonus se v roce 2006 vyplácí pokud v měsíci dosáhne polovinu minimální mzdy tj. 3785,- . Pokud nedosáhne daňový binus se nevyplácí. Dle §35c zákona o dani z příjmu. Může si to potom uplatnit v ročním zúčtování, pokud ovšem dosáhne šestinásobek minimální mzdy za rok.
Takto nám to bylo vysvětleno na školení a takto je to i v daném paragrafu zákona.
>Dobrý den,
>právě jsem si tady na diskuzním fóru přečetla, že
>daňový bonus se nevyplácí zaměstnanci, který v určitém
>měsíci nedosáhl minimální mzdy, protože byl nemocný.
>Jsem teď z toho zmatená...Může mi někdo vysvětlit, jak
>je to tedy doopravdy??? Já jej vždy přiznala. I
>počítač to tak spočítal!
Buďte v klidu. Za loňský rok 2005 to máte dobře a paní správně odrecitovala D247. Tento pokyn však pro rok 2006 už neplatí a pro výplatu bunusu opravdu musí být 1/2 min. mzdy tj,. 3785,-.
Protože jsem se hodně lekla, že mám něco špatně, páč z FÚ mám hrůzu, volala jsem tam a paní mi sdělila, že mám vše dobře. Posuzuje se hodinová mzda a pokud ta přesahuje min. mzdu, i když je zaměstnanec po většinu měsíce nemocný, tak se daňový bonus vyplatí. Takže, i když má mzdu za 4 odprac. dny třeba 3.000 Kč (zbytek nemocný), tak se bonusy vyplácí.
Na svou otázku jsem si odpověděla sama. Hezké, že? :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 3. 2006 13:40
Dobrý den,
právě jsem si tady na diskuzním fóru přečetla, že daňový bonus se nevyplácí zaměstnanci, který v určitém měsíci nedosáhl minimální mzdy, protože byl nemocný.
Jsem teď z toho zmatená...Může mi někdo vysvětlit, jak je to tedy doopravdy??? Já jej vždy přiznala. I počítač to tak spočítal!