Re: přeplatek u ročního zúčtování
to není blblost
viz par. 38ch odst. 4 příjmovky
Rozdíl zálohově sražené daně a vypočtené daně ve prospěch poplatníka vrátí plátce daně poplatníkovi jako přeplatek nejpozději při zúčtování mzdy za březen, je-li částka vyšší než 50 Kč.
Ale v souhrnu za všechny zaměstnance bude záloha na daň např.15000 a vrácené přeplatky 11000- takže daň na Fú 4000.
Mě se jedná o jednoho jedince u kterého je přeplatek věší než záloha.
Tomu zaměstnanci prostě vrátím jen část a o zbytek požádám Fú, aby mu poslali oni, nebo nám. Tak nějak tomu nerozumím.
Vracím zaměstnancům za rok 2005 přeplacenou daň 15000, v lednu mi vyjde 7000 - FÚ neplatím nic, v únoru mi vyjde 6000 - FÚ neplatím nic, v březnu mi vyjde 9000 - FÚ odvedu částku 7000 a tím mám FÚ srovnaný a v březnové mzdě to lidem vyrovnám. Pokud to nestihnu z důvodu velkého přeplatku v březnu, tak to FÚ dorovnám v dubnu, ale lidem to zaplatím v březnu.
mě totiž program Stereo při vyplňování přeplatku na dani u zaměstnance upozorní : Přeplatek daně z příjmů je možno v jednom měsíci uplatnit pouze do výše odváděné daně ! Je-li přeplatek vyšší než odváděná daň, je zbývající částka převedena do následujícího měsíce.!!!!
A to mě totálně zmátlo. Teď už vím, že je to blbost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 3. 2006 14:10
Teď už vím, že roční zúčtování ze závislé činnosti se musí provést nejpozději v březnové výplatě.
Ale ! Co když je přeplatek u zaměstnance větš, než měsíční záloha ?
Dá se přeplatek vracet i v dubnové výplatě ?
Díky moc všem .