Student roční zúčtování prosííííííím

• (neregistrovaný)

9. 3. 2006 15:01

Student končil maturitou v květnu studium na střední škole je potvrzení ze školy o studiu. Od září pracuje u nás na HPP a požádal o roční zúčtoávní. V dubnu, květnu, červnu byl na DOPČ zaměstnán v Bile na brigádě. Mohu mu uplatnit odečet na studenta až do srpna 2005 nebo ne? Dívala jsem se do zákona a tam je, že studentem je do konce školního roku tj. podle mého názoru do 30.6.05. Pak může být ještě studentem do konce srpna jestli nebyl účasten důchodového pojištění. Což nebyl protože v červenci a srpnu měl uzavřenu dohodu o provedení práce, která povinnost nezakládá. Tudíž si myslím, že by měl nárok na odečet za osm měsíců. Pochopila jsem to správně nebo ne? Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2006 16:55

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Student roční zúčtování prosííííííím
      Ano, chápete to správně. Pokud řádně ukončil střední školu maturitou v květnu nebo červnu (to je jedno), je studentem ještě po oba prázninové měsíce, pokud po CELÝ prázdninový měsíc nebyl zaměstnán, tzn. vždy od prvního do posledního. Pokud od 1.7. do 31.7. ani od 1.8. do 31.8. nebyl zaměstnán, pak je v těchto měsících ještě studentem.

• 9. 3. 2006 16:56

Jiřka (neregistrovaný)

A ještě jsem zapomněla - a ani nebyl veden na ÚP.

• 10. 3. 2006 6:47

Janka (neregistrovaný)

Děkuji moc paní Jiřko, moc jste mi pomohla. A to, že měl dohodu od 1.7.2005 do 31.8.2005, která nezakládá účast na důchodovém pojištění nevadí, že?

• 10. 3. 2006 14:10

Jiřka (neregistrovaný)

DOPP nevadí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).