Re: Paní Jano F. .........
Zdravím Vás Jašo!
On je ten záměčník jinak velice milý pán. A žasla by jste nad výší jeho ročního příjmu (teda alespoň já jsem žasla). Zpracovávám DE též velice šikovnému architektovi a ten má příjmy oproti zámečníkovi třetinové a to se snaží uživit 5 dětí. Myslím, že architekt měl jít raději na zámečníka. A taky mohl mít klidnou hlavu. Takhle bojuje s úředníkama, stavebním úřadem, s dodavatelema, s investorama.
Nechápu, ale nejspíš nedělá pro domácnosti, ale je fakt dobrý a najímají si jej podniky, který to fakturují dál. Nejspíš má nějaké
vysokotlaké svářecké zkoušky. Nebo i jiné speciální. Takových lidí je málo. Já se asi budu rekvalifikovat na zedníka. Je jaro a chalupa volá. Se štětkou už si rozumím. Jenže nikdo mi to neplatí!!!
Já bych měl trochu jednodušší vysvětlení pramenící z osobní zkušenosti.
Vykradli nám byt, rozlomená vložka, byt nešel otevřít.
Přišli policajti - "zavolejte si zámečníka, my byty neotevíráme, musíme na něj počkat".
Policajt byl samozřejmě vybaven vizitkami zámečníka, jak jinak, potřebuje to denně, tak proč se s nějakým nedomluvit.
Zámečník cca za 15 minut příjel, byt za cca 2 minuty otevřel a za cca 5 minut namontoval novou vložku. Účet cca 2200 Kč, z toho materiál asi 500 Kč (nová vložka).
...takže asi za 10 minut odcházel s exkluzivním výdělkem...
Jenže Vás ani nenapadne, že byste protestoval, když jste vykradenej, čekáte před vchodem do bytu s policajtama, který Vám laskavě a na požádání poskytli kontakt na zámečníky. Nemáte vůbec chuť nějakého zámečníka shánět, potřebujete byt rychle otevřít, on rychle přijede, otevře byt způsobem, o kterém se Vám nezdá...
..až zpětně si člověk uvědomí, že si pěkně mastí kapsu. Ale já přiznávám, že bych mu to zaplatil znovu. V danou chvíli nemám chuť obvolávat zámečníky podle Zlatých stránek, jestli by laskavě nějakej nepřijel a za kolik že by mi to teda otevřel. Tyhle maj prostě non-stop pohotovost a "krizový" ceny...
Robert Haken
PS: Samozřejmě že neomezuji zámečníky jen na otevírače bytů, jen jako příklad.
Nonstop pohotovost a krizové ceny :-)
Pane Hakene, přivedl jste mě na nápad. Vždyť my účetní máme tady vpodstatě NONSTOP pohotovost a obracejí se na nás opozdilci a bordeláři v KRIZI. Co kdybychom si taky začali účtovat KRIZOVÉ CENY???? Nemyslím si, že naše práce by byla méně kvalitní než práce šikovného zámečníka, autoservisu atd. Porovnejme si ceny, přihoďme si přirážku za expres práci v noci - a bude to :-)))))
Ono to zní jako utopie, ale proč ne? Pročvlastně často děláme účetnictví a daně jako charitu???
Re: Nonstop pohotovost a krizové ceny :-
:-))
Jedinej problém je v tom, že zatímco já zámečníka už nechci nikdy vidět a on taky nedoufá, že by se se mnou setkal, tak Vy pravděpodobně budete chtít svého zákazníka i po 31.3.
...takže z toho reálně moc nebude.
Robert Haken
Přesně tak, Lenko, já mám někdy chuť manželovi ty služby naúčtovat :-((( Co se týče práce, tak mi už opravdu teče do bot :-((( K tomu ještě jiné problémy (dnes řeším, jestli si i ve svém věku můžu vzít na ples šaty na ramínka? Co myslíte, Jašo, my jsme tak stejně?)
Je mi moc líto, co se stalo panu Hakenovi, doufám, že to není moc zlé. J.F.
Jano F. jasně že můžete, ale musíte se hodně snažit. Např solárko, samoopalovací krém a jsou různé fígle, aby to na čas vypadalo!!!
Já v létě nosím na ramínka a bez. Ale to jde jenom u některých!!
Jinak to, že dělám doma zadara není můj případ. Sice si nenechám
platit, ale svého muže hodně stojím. Ale nevadí mu to, což je hlavní.
To mě taky napadlo - všichni tři se potřebují.
Zloděj a zámečník mají jedno stejné know how.
Jak rychle otevírat zámky. O toto know how se s nikým nedělí.
Proto mají vysokou produktivitu - je těžký vstup do profese.
V podstatě je to odpověď i na krizové ceny.
když jsem nedávno natankovala plnou nádrž naturalu do dieslu :-)), a potom nejmíň 2 hodiny pozorovala servisáka ( dohozeného u pumpy ) jak pomaloučku hadičkou vycucává benzín za pěknou hodinovou sazbu, tak mi došlo, že nemusí být ani know how - hlavní je ta hadička :-))
Ale to know-how špičkového zámečníka /zloděje či opraváře/ se hezky v klidu a v tichosti, bez zraku veřejnosti předává z generace na generaci. Vůbec ho nenapadne své "fígle" zveřejnit.
Know how účetní je přece jen veřejnější /viz toto fórum/.
Některé "rady" zde mají charakter návodu k páchání trestného činu.
To by si špičkový zámečník nikdy nedovolil.
Re: Paní taky Lenku
danou chvíli nemám chuť obvolávat zámečníky podle
>>>>>>Zlatých stránek, jestli by laskavě nějakej nepřijel a
>>>>>>za
>>>>>>kolik že by mi to teda otevřel. Tyhle maj prostě
>>>>>>non-stop
>>>>>>pohotovost a "krizový" ceny...
>>>>>>
>>>>>>Robert Haken
>>>>>>
>>>>>>PS: Samozřejmě že neomezuji zámečníky jen na
>>>>>>otevírače
>>>>>>bytů, jen jako příklad.
>>>>>
>>>>>Pane Hakene,
>>>>>a to je ještě otázka zda policista, zloděj a zámečník
>>>>>nemaji spolu uzavřené s.r.o. a nedělí se o zisk :-)
>>>>
>>>>To mě taky napadlo - všichni tři se potřebují.
>>>>Zloděj a zámečník mají jedno stejné know how.
>>>>Jak rychle otevírat zámky. O toto know how se s nikým
>>>>nedělí.
>>>>Proto mají vysokou produktivitu - je těžký vstup do
>>>>profese.
>>>>V podstatě je to odpověď i na krizové ceny.
>>>
>>>Aha :-) a my, co nemáme tohle know-how, se musíme
>>>živit účetnictvím apod., kde nemůžeme nasadit ty
>>>krizové
>>>ceny :-)))
>>Ale to know-how špičkového zámečníka /zloděje či
>>opraváře/ se hezky v klidu a v tichosti, bez zraku
>>veřejnosti předává z generace na generaci. Vůbec ho
>>nenapadne
>>své "fígle" zveřejnit.
>>Know how účetní je přece jen veřejnější /viz toto
>>fórum/.
>>Některé "rady" zde mají charakter návodu k páchání
>>trestného činu.
>>To by si špičkový zámečník nikdy nedovolil.
>
>To víte anonyme, my jsme jenom amaterky. Chodime sem
>neb nemáme nic jiného na práci a teší nás poskytovat
>špatné rady, ale co by jste taky zadarmo chtěl !!!!!
Zdravím. Lenko on to nemyslel špatně. Byla to vlastně pochvala.
Nejen právníci se vyznají jak obejít beztrestně zákon, ale i účetní.
Takže právník = účetní si rovni jsou není urážka......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 3. 2006 17:40
Paní Jano,
jak jste na tom? Ještě nejsem ani za polovinou svých klientů :-((((
A teď jsem zjistila, že jeden můj klient "zámečník" si učtuje 600,-Kč / hodina. Kruci jsem nějaká levná. On se nemusí v ničem neustále školit, žádné semináře, žádné zákony, čistá hlava + přez zimu nepracuje neb mu to počasí nedovolí. V příštím životě chci být chlap (to tvrdím již dlouho) a teď dodávám: a zámečník k tomu!