Re: Jak posuzovat fotoaparát a ojektiv
Ten objektiv bude nejspíš použitelný i pro jiné typy, objektivy bývají typizované. Ale jestli má tazatel jen jeden foťák, tak je víceméně jasné, že ten objektiv je k němu. Proto bych uvažovala o tom, že by se to mělo evidovat jako celek. Pokud je to ale profesionální fotograf, který ten objektiv střídavě přidává k dalším firemním foťákům podle potřeby, evidovala bych zvlášť.
(je to jen moje úvaha, není to neměnný názor - vybízím k debatě)
--------------------------------------------------------------------------------------
je to začínající fotograf, momentálně tedy má než ten 1 foťák (pořádný), ale v budoucnu jistě bude foťáků více, otázkou ovšem je, zda nebude víc i těch objektivů, což momentálně nikdo netuší
Řeším podobný případ. Nově vzniklé s.r.o. koupilo 2 tiskárny, 2 počítače a 1 monitor. Jednu tiskárnu a monitor dávám na 042 nebo do zásob(?) kdyby nekoupili další monitor a PC+monitor+tiskárnu budu muset jako celek odepisovat (celkem nad 40tis.). Když jsem si tu přečetla výše uvedený dotaz zaplesalo mi srdce že se tu objeví třeba nějaké jiné řešení, ale jak tak čtu vidim to na odpisy. Ach jo.
Pro jinou Danielu
Pro jinou Danielu: 2 PC + 1 monitor, to je fakt docela divné :-)) Ty tiskárny bych se odvážila evidovat zvlášť, ty jsou připojitelné k jakémukoliv počítači a chápu, že i k 1 PC mohou být třeba dvě různé tiskárny - jedna na tisk účetních sestav, druhá na tisk barevných fotek (prostě různé parametry, různý účel).
A k těm 2 PC + 1 monitoru - není to zárodek budoucí PC sítě? To by vám měli především vysvětlit vlastníci, jak to chtějí používat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 3. 2006 18:39
Jak by jste posuzovali nákup fotoaparátu (PC 22 000) a objektivu (PC 28 000) každé jako samostatnou věc, nebo jako komplet. Dát to do nákladů jednotlivě , nebo odepisovat. Děkuji