Poplatník si dělal sám DP za rok 2004. Teď, když jsem mu dělala DP za rok 2005, zjistila jsem, že kdyby si uplatnil % za rok 2004, byl by na tom líp. Na jednom FÚ, když jsem se ptala, řekli, že můžu podat dodatečné. Když jsem ho "vyplodila", na jiném FÚ, kam OSVČ patří, mu to nevzali, že to není možné, když už podal prokázané výdaje. Marně jsem pátrala v zákonech, kde je pravda. Můžete mi poradit, podle jakého § postupoval FÚ, když dodatečné nepřijal? Moc díky za radu.
Re: dodatečné přiznání
Viz pokyn D-190 k § 7 odst.9, bod 3, pokud poplatník uplatní v řádném DP daňové výdaje v prokázané výši podle §24, nemůže v dodatečném DP uplatňovat daňové výdaje procentem z příjmů.
9. 3. 2006 19:17
Poplatník si dělal sám DP za rok 2004. Teď, když jsem mu dělala DP za rok 2005, zjistila jsem, že kdyby si uplatnil % za rok 2004, byl by na tom líp. Na jednom FÚ, když jsem se ptala, řekli, že můžu podat dodatečné. Když jsem ho "vyplodila", na jiném FÚ, kam OSVČ patří, mu to nevzali, že to není možné, když už podal prokázané výdaje. Marně jsem pátrala v zákonech, kde je pravda. Můžete mi poradit, podle jakého § postupoval FÚ, když dodatečné nepřijal?
Moc díky za radu.