Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené s prvním dítětem a čekám dítě druhé, které se narodí až budou staršímu 3,5roku. Jsem vedena jako zaměstnanec ve firmě, kde jsem pracovala před nástupem na 1.MD, ale doma pracuji na ŽL (zisk cca 40tis.ročně); do práce na HPP se zatím nevrátím. Protože bych potřebovala stále fakturovat z ŽL -i po dobu druhé mateřské dovolené-potřebuji poradit: na druhou MD budu nastupovat jako z HPP od svého zaměstnavatele nebo když si nyní vydělávám na ŽL, tak jako OSVČ? Ve druhém případě bych se tedy měla zaměstnat na dobu před nástupem na 2.MD, abych mohla nadále vykonávat živnost? Doufám, že dotaz je srozumitelný a předem děkuji za odpovědi :o) Karla
9. 3. 2006 19:39
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené s prvním dítětem a čekám dítě druhé, které se narodí až budou staršímu 3,5roku. Jsem vedena jako zaměstnanec ve firmě, kde jsem pracovala před nástupem na 1.MD, ale doma pracuji na ŽL (zisk cca 40tis.ročně); do práce na HPP se zatím nevrátím. Protože bych potřebovala stále fakturovat z ŽL -i po dobu druhé mateřské dovolené-potřebuji poradit: na druhou MD budu nastupovat jako z HPP od svého zaměstnavatele nebo když si nyní vydělávám na ŽL, tak jako OSVČ?
Ve druhém případě bych se tedy měla zaměstnat na dobu před nástupem na 2.MD, abych mohla nadále vykonávat živnost?
Doufám, že dotaz je srozumitelný a předem děkuji za odpovědi :o)
Karla