Re: Zřizovací výdaje apod.. jen vyjasněn
To si špatně rozumíme :) nejsem jelito abych nevěděl, že první datum účetního případu může být až po zápisu do OR já se tím snažil vysvětlit situaci, že bylo před zápisem pořízeno dost dokladů na opravu autobusu, kolky, poplatky atd... o datum kdy zaúčtovat mi nejde spíš o způsob, ale asi sem se špatně vyjádřil, všechny ty případy budou mít samozřejmě datum až po zápisu do OR jen mi de opravdu o správnost zaúčtování ne o datum kdy to zaúčtovat :) i přesto díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 3. 2006 21:21
Prosím jen o odsouhlasení popř. názor k následujícímu. Firma si po zápisu do OR pořídila autobus, ale drobný materiál na budoucí opravu již pořizovala před zápisem do OR + samozřejmě poplatky právníkům za koncesy a pod. Plátcem DPH se stane v nejbližší době. Navrhuji účtování:
poplatky, kolky a ost. zřizovací výdaje před zápisem do OR (518,538 / 365 ) po zápisu valné hromady, že to přijímají od společníka do nákladů VŠE BEZ DPH
zásoby + věci na autobus před zápisem do OR (042,132 / 365 ?) S DPH
a autobus bude pořízen po zápisu do OR, ale před registrací k DPH, to by snad neměl být problém? 042/321+DPH
co vy na to?
Děkuji všem za názory