Re: Zápočtový list
Jasně, podle ZP vydává potvrzení o zaměstnání zaměstnavatel. Ovšem praxe je jiná a já se skoro vždy musím hádat se sociálkou, aby mně, jako zaměstnavateli, zápočťák potvrdili. OSSZ trvá na tom, že zápočťák po zapsání promaroděných dní předá nebo zašle domů pouze zaměstnanci. A můžete se s nimi přít do bezvědomí, že podle zákona zápočťák předává zaměstnavatel, nepřesvědčíte je. Když trvám na svém, že když už ho nechtějí zaslat firmě, tak že si na něho počkám, tak to sice udělají, ale ta doba... Pro tazatele: zaměstnavatel malá organizace musí nechat do zápočťáku při odhlášení zaměstnance potvrdit promaroděné dny sociálkou. Na Vaše odhlášení má 8 dní a ne vždy mají na sociálce úřední den a ne vždy je čas tam běžet osobně. Sice by to mělo být tak, že Vám v den skončení má vydat zápočťák, na kterém poznačí, že zápočet promaroděných dní bude doložen v příloze (kterou potvrdí sociálka). Ovšem zase sociálka trvá na potvrzení dní v originál zápočťáku atd. atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 3. 2006 21:25
Dobrý den, zaměstnavatel se mnou neprodloužil pracovní smlouvu. Když jsem si šel vyzvednout zápočtový list, bylo mi sděleno že si jej mám vyzvednout na sociálce.Může se mnou zaměstnavatel takto jednat? Je povinnen mi zápočtový list vydat? Děkuji