Příjmy a výdaje sdružení.

• (neregistrovaný)

10. 3. 2006 2:36

Jak rozdělit příjmy a výdaje u sdružení dvou OSVč, vzniklo-li toto až ve druhé polovině zdaň. období (7.-12. měsíc). Druhá osoba před vznikem sdružení nebyla evidována jako OSVč. Dělí se to 1:3, nebo 1:1. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2006 3:01

Karl.Karel (neregistrovaný)

Re: Příjmy a výdaje sdružení.
      Delit podle toho co mate v dohode o sdruzeni, v tom pomeru (a pouze to co se tyka sdruzeni). Jestlize jste zacali podnikat jako sdruzeni v prubehu roku, tak to nato nema vliv. Ten ktery podnikal jiz predtim si vede dale ucetnictvi, nebo jen tu cast co mel pred tim. Zalezi na tom u koho je vedeno ucetnictvi sdruzeni. Jestlize je u toho, ktery drive podnikal, tak zalezi na tom jaky mate program a zda vam umoznuje to rozdelit na strediska.

Ja to treba u podnikatelu, kteri jsou ve sdruzeni a jeste maji neco bokem, delam pres strediska, ale take jsem to delal, tak ze jsem si desky sdruzeni, udelal treba modre a jine zelene a oddelil i dokladove rady. Druha varianta je sice pri uzaverce slozitejsi, ale ne zas o moc.

To je moje zkusenost.

• 10. 3. 2006 9:51

Stáňa (neregistrovaný)

Re: Příjmy a výdaje sdružení.
      Já třeba jedu přes výkony - ÚČTO TICHÝ
      Na konci roku si vypracuji vnitřní interní doklady, kde má každý člen svou část se sdružení a pak vlastní příjmy(třeba přeplatek OSSZ) a
      výdaje (SPP, ZPP atd.) - toť má zkušenost

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).