Re: Příjmy a výdaje sdružení.
Delit podle toho co mate v dohode o sdruzeni, v tom pomeru (a pouze to co se tyka sdruzeni). Jestlize jste zacali podnikat jako sdruzeni v prubehu roku, tak to nato nema vliv. Ten ktery podnikal jiz predtim si vede dale ucetnictvi, nebo jen tu cast co mel pred tim. Zalezi na tom u koho je vedeno ucetnictvi sdruzeni. Jestlize je u toho, ktery drive podnikal, tak zalezi na tom jaky mate program a zda vam umoznuje to rozdelit na strediska.
Ja to treba u podnikatelu, kteri jsou ve sdruzeni a jeste maji neco bokem, delam pres strediska, ale take jsem to delal, tak ze jsem si desky sdruzeni, udelal treba modre a jine zelene a oddelil i dokladove rady. Druha varianta je sice pri uzaverce slozitejsi, ale ne zas o moc.
To je moje zkusenost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 3. 2006 2:36
Jak rozdělit příjmy a výdaje u sdružení dvou OSVč, vzniklo-li toto až ve druhé polovině zdaň. období (7.-12. měsíc). Druhá osoba před vznikem sdružení nebyla evidována jako OSVč. Dělí se to 1:3, nebo 1:1. Děkuji za odpověď.