Re: Nástup do zaměstnání po RD
průměr pro dovolenou se bere dle posledního čtvrtletí, nejsou-li tam odpracovány žádné dny , tak se bere předpokládaný výdělek...a tímto se počítá i dovolená k proplacení..zkuste srovnat průměr s tím,co máte ve smlouvě nebo se srovnatelnou prací...
Re: Nástup do zaměstnání po RD
poslední čtvrtletí před placením dovolené,náhrad...takže když jste teď po rodičáku nastoupila,tak vám počítají nový průměr a to z předpokládané mzdy....ten si zkontrolujte....nejdou zpět do období před rodičákem...zkontrolujte si jaký tarif máte ve smlouvě, jakou mzdu,zda není menší než minimální než letos platná...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 3. 2006 7:05
Dobrý den, moc prosím o radu. V lednu 03 jsme nastoupila na rodičovskou dovolenou, tudíž jsme pracovala do prosince 02. Nyní v únoru 06 jsme se vrátila do zaměstnání po 3 letech a dostala výpověď pro nadbytečnost. Mám 3 měsíce výpovědní lhůtu + 2 měsíce odstupné.Po dobu těchto 3 měsíců mám pracovní volno a podepsáno, že po tuto dobu mi náleží náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku.Myslím si, že průměr se mi počítá z posledního čtvrtletí, kdy jsme pracovala tj. poslední čtvrtletí 02, z toho mi propláceli i dovolenou při RD. Ale mám výplatnici za 02/06 a tam mám uvednou daleko nižší průměr.náhrad. hod.A mimo jiné mi teď ještě propláceli 2 dny dovolené taky s daleko nižším průměrem než byla předchozí dovolená.Svoji RD jsme za celé 3 roky nepřerušovala.
Prosím tedy o radu jak je to správně , popř. jak se mám bránit?
Moc děkuju