Re: Účetnictví a výdaje procentem z příj
Já tedy nevím co je natom složitého?
Má úvaha : pokud vedl učetnictví i v roce 2004, tak jeho závazky a pohledávky již základ daně ovlivnili. Zásoby základ daně neovlivnili = O.K.
Nevím zda na to dobře koukám, ale já žádný problém nevidím.
Podle účetnictví má zdanit veškeré zisky patřící do roku 2005, ale většina z nich nebyla zaplacena. Alespoň podle mně se pro paušál berou pouze zaplacené příjmy (samozřejmě po odečtení DPH). A v tom by mohl být problém - všechny příjmy nebo jen zaplacené?
Ano, paušál se počítá ze zaplacených příjmů k nezaplaceným se nepřihlíží.
Pamatuji se, že loni jsem měla podezření, že jeden můj klient (účetnictví) bude chtít přejí na výdaje % a jelikož naší sousedkou je daňová poradkyně, tak jsem mezi řečí nahodila toto téma.
Řekla, pouze že "účetnictví mám hodit do koše" a uplatnit výdaje %.
Vy si musíte učetnictví nechat kvůli DPH.
Problém bych viděla jedině v tom, až už nebude chtít výdaje % a bude chtít opět skutečné, tak budete muset dodaňovat .....
Z jakého důvodu začal účtovat?
Re: Paní Evo M. prosím
V tom jak jste to Lenko popsala nevidím chybu. Jen to účetnictví bych do koše neházela v žádném případě. V DP se zaškrtne, že vedete účetnictví a současně i že uplatňujete výdaje procentem a přiložíte závěrku. J.F.
Re: Paní Evo M. prosím
Mílé kolegyně, nestíhám :-) V rychlosti jsem prolétla, co je zde psáno, a souhlasím :-) Jestli chcete, podívejte se též na stránky České daňové správy, kde píšou o změnách v dani z příjmů a v dalších zákonech, a hned na začátku jsou ty "naše" paušály. Není tam sice přímo potvrzeno, že to je tak, jak píšeme, ale domnívám se, že se to z toho dá dovodit. Pokud by to totiž bylo jinak, bezpochyby by to tam Ministerstvo uvedlo :-)
A tady je ten odkaz:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-53EDF4E6-49A37EE2/cds/xsl/219_5103.html?year=PRESENT
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 3. 2006 9:07
Mám klienta, kterému celý rok vedu účetnictví, plátce DPH a teď si vymyslel, že chce uplatnit výdaje procentem (byl by blázen, kdyby ne). Poradí mi někdo? Je někde popsán postup? Daňová poradkyně mi řekla jen jedno, že by to nedělala, prý je to strašně složité. Předem děkuji za každou pomoc.