Re: jaký použít účet ?
Tak to jste mě dostali, já byla upozorněná mou předchůdkyní (která před svým odchodem měla tu čest s kontrolou z FÚ), abych různé dekorace a serepetičky, květináče, zeminu apod. zásadně dávala na neuznatelné náklady. Tak jsem z toho jelen, jestli lze do kanc. potřeb.
Re: jaký použít účet ?
501 může být i nedaňová...
Ono je dost těžké říct, zda dekorace účtovat daňově nebo nedaňově, když člověk nezná ten daný daňový subjekt. U firmy s téměř miliardovým obratem si bez problémů troufnu dekoraci kanceláří účtovat daňově. U živnostníka, který podniká doma, už to budu účtovat nedaňově. Ale u živnostníka - fotografa, který dekorace využívá jako pozadí, zase účtuji daňově, atd...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 3. 2006 10:51
lze doklad na nářadí zaúčtovat na nákladový účet Spotřeba kanc.potřeb? nebo je vhodnější vytvořit novou analytiku?
děkuji