Účetnictví - charita

• (neregistrovaný)

10. 3. 2006 19:13

Nemám dotaz, spíš si musím postěžovat. SZM dělám pro kamárády a známé zadarmo /v lepším případě za flašku nebo nějakou protislužbu/. S tím jsem se už smířila. Teď ale ode mě odešel klient, pro kterého jsem za rok 2004 dělala přiznání. Je to skoro soused, nešlo ani tak o podnikání, jako spíš o švarcsystém - příjmy měl mizivé, tak jsem si za DP vzala pětistovku. V polovině roku 2005 podnikání přerušil a nechal se zaměstnat. Před chvílí jsem mu odevzdala DP za rok 2005 /DP a přehledy jsem mu sama odevzdala na úřady/. Dala jsem mu doklad zase na 500,00 a on vytáhl peněženku - měl tam necelých 400,00 Kč. Docela trapas - slíbil, že se staví do týdne a zaplatí. Mám z toho ale děsný pocit. Nad jeho papíry jsem strávila víc jak 3 hodiny, k tomu náklady za inkoust do tiskárny, papíry, složka ..... k tomu 3 jeho nekonečně dlouhé návštěvy ....... a ještě přiznání k silniční dani podané v lednu /taky jsem mu ho na FÚ odnesla/. No nejsem husa? Není lepší ležet na gauči a hledět na televizi nebo si přečíst nějakou hezkou knížku? Je mi fakt děsně. Ode dneška - žádní sousedi - /pro kamarády budu dělat za flašku dál/ ale pro cizí lidi - buď budou akceptovat moji cenu, nebo se budu raději válet na sedačce /lítosti se ode mě už nikdo nedočká/ .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).