Re: Přehledy - co když přece?
Taky mám ten nepříjemný pocit :-((( Ale vymyslela jsem něco jiného - když nebudu snižovat v DP vyměřovací základ o ty uhrazené pohledávky. Budou sice 2x zdaněné, z hlediska daně se poškodím, ale ta dań dejme tomu ze 100000,- u řemeslné živnosti v pásmu 20% bude 8000,-, kdežto sociálka se zvedne z téže částky o 13320,- , zdravotní o 6075,- a ještě se o hodně zvýší zálohy v dalším roce. Tak co tím riskuju? J.F.
Re: Přehledy - co když přece?
Přiznám se, že o takových směrnicích slyším poprvé. Pokud to není legrace, kde se dají najít a jaké je jejich přesné označení, prosím?
Ale i tak, pokud nedopatřením započítám větší příjmy ke zdanění, nebude mě za to FÚ určitě nijak postihovat. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 3. 2006 12:50
Vím, že se to tady mnohokrát řešilo, ale když to mám teď sama aplikovat v praxi, přece jen zkouším, jestli by se nenašlo nějaké lepší řešení: v roce 2005 výdaje paušálem, pro DP odečtu uhrazené závazky z roku 2004, pro přehledy je přičtu. Ale nelíbí se mi na tom, že výdaje převezmu již vypočtené procentem z těch nižších příjmů. Co kdybych je v přehledech znovu vypočítala z těch zvýšených příjmů? Čili z těch příjmů, které JSOU v přehledech? Pro přehledy mám vlastně tyhle příjmy (uhrazené závazky z předchozího roku) úplně bez jakýchkoliv souvisejících výdajů a to mi připadá nespravedlivé :-( No, nevím, jestli do toho ještě někdo půjde :-) J.F.