Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 3. 2006 20:58
Dobrý večer, moc prosím o následující:
Někde jsem četla, že jsou 2 možnosti rozdělení zaplaceného S a Z pojištění do výdajů v DP. Buď za1.si celkovou částku zaplaceného pojištění rozdělní v poměru%, jak si rozdělují příjmy a výdaje(např.30%příj.,výd.a poj.). Nebo za2. je možnost(a to mě právě zajímá,zda je pravda):může si každý do svého DP zapsat částku ve výši,která se vztahuje konkrétně k němu,tj.OSVČ svoji výši zaplacenou a spolupr.os.svoji výši.Myslíte si,že tento postup lze využít?
A ještě bych měla jeden dotaz.OSVČ plátce DPH,uplatňuje výdaje%,auto má na leasing v podnikání.Vzhledem, že si uplatňoval z celého nákupu PHM DPH na vstupu, má v pokladně příjmy za PHM spotřebované k soukr.jízdám a DPH zase "vrátí"F.Ú.na výstupu (v DPH to nemá jako snížení vstupu, ale na straně výstupu)- mám dát tuto částku do příjmu a uplatnit k ní výdaje%?Nebo se dá na to pohlížet jako na snížení výdajů za PHM a do DP to nevstupuje - a jednalo by se zde jen o vyrovnání DPH za PHM.
Mooooc děkuji za reakce