Dobrý večer, moc prosím o následující: Někde jsem četla, že jsou 2 možnosti rozdělení zaplaceného S a Z pojištění do výdajů v DP. Buď za1.si celkovou částku zaplaceného pojištění rozdělní v poměru%, jak si rozdělují příjmy a výdaje(např.30%příj.,výd.a poj.). Nebo za2. je možnost(a to mě právě zajímá,zda je pravda):může si každý do svého DP zapsat částku ve výši,která se vztahuje konkrétně k němu,tj.OSVČ svoji výši zaplacenou a spolupr.os.svoji výši.Myslíte si,že tento postup lze využít? A ještě bych měla jeden dotaz.OSVČ plátce DPH,uplatňuje výdaje%,auto má na leasing v podnikání.Vzhledem, že si uplatňoval z celého nákupu PHM DPH na vstupu, má v pokladně příjmy za PHM spotřebované k soukr.jízdám a DPH zase "vrátí"F.Ú.na výstupu (v DPH to nemá jako snížení vstupu, ale na straně výstupu)- mám dát tuto částku do příjmu a uplatnit k ní výdaje%?Nebo se dá na to pohlížet jako na snížení výdajů za PHM a do DP to nevstupuje - a jednalo by se zde jen o vyrovnání DPH za PHM. Mooooc děkuji za reakce
11. 3. 2006 20:58
Dobrý večer, moc prosím o následující:
Někde jsem četla, že jsou 2 možnosti rozdělení zaplaceného S a Z pojištění do výdajů v DP. Buď za1.si celkovou částku zaplaceného pojištění rozdělní v poměru%, jak si rozdělují příjmy a výdaje(např.30%příj.,výd.a poj.). Nebo za2. je možnost(a to mě právě zajímá,zda je pravda):může si každý do svého DP zapsat částku ve výši,která se vztahuje konkrétně k němu,tj.OSVČ svoji výši zaplacenou a spolupr.os.svoji výši.Myslíte si,že tento postup lze využít?
A ještě bych měla jeden dotaz.OSVČ plátce DPH,uplatňuje výdaje%,auto má na leasing v podnikání.Vzhledem, že si uplatňoval z celého nákupu PHM DPH na vstupu, má v pokladně příjmy za PHM spotřebované k soukr.jízdám a DPH zase "vrátí"F.Ú.na výstupu (v DPH to nemá jako snížení vstupu, ale na straně výstupu)- mám dát tuto částku do příjmu a uplatnit k ní výdaje%?Nebo se dá na to pohlížet jako na snížení výdajů za PHM a do DP to nevstupuje - a jednalo by se zde jen o vyrovnání DPH za PHM.
Mooooc děkuji za reakce