Zpracování cenové nabídky jak DPH

• (neregistrovaný)

11. 3. 2006 21:42

Jak zpracovat správně cenovou nabídku na rodinný domek, když materiál nakupuji s 19% a práce bude s 5%. Jsem plátce DPH

1,materiál bez DPH + práce = celkem cena + 5% DPH
    2,materiál s DPH + práce = celkem cena + 5% DPH

Vždyť vlastně mi FÚ DPH vrací tak jak to dělat?
    A když bych dělala nabídku pro firmu tedy s 19% tak mám pocit, že vlastně bude DPH 2x ve druhém případě.
    Vyveďte mě z omylu, prosím

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2006 22:22

alča (neregistrovaný)

Re: zpracování cenové nabídky jak DPH
      když zpracováváte cenu na stavbu rodinného domku, musíte toho tam mít víc. Stavba samotná je s 5% dph, když je pro bydlení víc jak 50%, stavební povolení musí znít na objekt k bydlení.

další jsou samostatné stavby altány, čistička, přípojky, terasa když je mimo plochu domu , garáž, když není nalepana na objekt jsou s 19 %. Oplocení s 19%.
      Loni jsem přesnou metodiku našla na www.mfcr.cz je to tam dost srozumitelně popsáno. Doufám, že Vám šlo o tohle, jestli ne, tak se ještě ozvěte,.

• 11. 3. 2006 22:54

JB (neregistrovaný)

Re: znovu
      Tohle paní Alčo vím, ale mě jde konkrétně o cenovou nabídku před započetím prací. Dělám třeba rozpočet na práce, ale jak cenovou nabídku zpracovat viz výše? Hlavně u toho materiálu ...

• 12. 3. 2006 9:29

taky Lenka (neregistrovaný)

Re: znovu
      Cenová nabídka:
      materiál bez DPH + práce bez DPH = celkem + 5% DPH.
      Co vy nato ?

• 13. 3. 2006 12:12

alča (neregistrovaný)

Re: znovu pro JB slíbené
      jak jsem slíbila, zeptala jsem se našeho cenaře, vezme cenu bez dph materiálu, ale k tomu napočítá ještě manipulaci s materiálem, dopravu , nějakou režii /mzdy/ ,/ protože , když by prý počítal jenom materiál + práce , prodělal by gatě/ . k tomu dá stavební práce to celkem
      a pak 5 nebo 19 DPH. /takže k materiálu mu to hodí , tak 17% a je to jako ,kdyby tam dal materiál s PDH, skoro/
      Nashledanou.
      Existuje prý na to nějaká knížka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).