Dobrý den, potřebovala bych odsouhlasit postup při účtování plateb kartou-tržby. Podnikatel má obchod a některé prodejky jsou placeny kartou. Číselná řada prodejek je pouze jedna. Jde mi o to, jestli bude nejjednodušší a nejpřehlednější, když vytvořím zvláštní číselnou řadu ve vydaných fakturách s účtem např. 315.PK (platby kartou), očísluji si prodejky podle posloupnosti a pak je budu z banky proplácet (systém platby a provize banky už znám :o)) Souhlasíte? Prosím o vaše zkušenosti z praxe a názory Děkuji Karolína
Re: Tržby-platby kartou
Myslíte Jiřino jako interní doklady? A nebude v tom "chaos", když se v ID účtuje víc věcí? Já jsem právě myslela aby to bylo pohromadě. Díky Karolína
Také mám na to zvláštní řadu pohledávek, ale dělá mi problém strhávání provizí od banky. Strhávají si provizi rovnou, tedy připisují si už nižší částky. Jak se s tím vypořádáte?
proplatím kartu celou v závazcích a v účetním deníku zaúčtuju celkem poplatky bance za karty na pětky.(na výpise si je píšu za každou zvlášt).1x za měsíc nám příjdou výpisy za karty a ty přiložím k výpisům
12. 3. 2006 10:07
Dobrý den, potřebovala bych odsouhlasit postup při účtování plateb kartou-tržby. Podnikatel má obchod a některé prodejky jsou placeny kartou. Číselná řada prodejek je pouze jedna. Jde mi o to, jestli bude nejjednodušší a nejpřehlednější, když vytvořím zvláštní číselnou řadu ve vydaných fakturách s účtem např. 315.PK (platby kartou), očísluji si prodejky podle posloupnosti a pak je budu z banky proplácet (systém platby a provize banky už znám :o))
Souhlasíte? Prosím o vaše zkušenosti z praxe a názory
Děkuji Karolína