Vazeni, mam dotaz - jsem laik v PU a prosim o poradu jak zauctovat platbu mzdy+stravne spolecne placeno bankou, vcetne predpisu v PU.
Zamestananci posilam mzdu vcetne stravneho na ucet. Nevim jak si mam udelat predpis platby stravneho abych to mohl v bance zauctovat jako jednu platbu.
Stravne nejde do mzdy, ale kdyz to platim jednou castkou, tak to potrebuji nekde rozdelit na mzdu a na stravne. Na PU jsem presel letos a jeste se v tom moc neorientuji. Budu rad za jakoukoli dobrou radu, jak se stim poprat.
Re: Mzda + stravne na ucet v ucetnictvi
****** pro predpis mzdy urcite pouzivate ucet 331 - Zamestnanci; stravne muzete uctovat 512/333 - Ostatni zavazky vuci zamestnancum a uhradu pak zauctovat: 333/221 331/221 muzete posilat jednou castkou a tu pak rozctovat
13. 3. 2006 11:14
Vazeni, mam dotaz - jsem laik v PU a prosim o poradu jak zauctovat platbu mzdy+stravne spolecne placeno bankou, vcetne predpisu v PU.
Zamestananci posilam mzdu vcetne stravneho na ucet. Nevim jak si mam udelat predpis platby stravneho abych to mohl v bance zauctovat jako jednu platbu.
Stravne nejde do mzdy, ale kdyz to platim jednou castkou, tak to potrebuji nekde rozdelit na mzdu a na stravne.
Na PU jsem presel letos a jeste se v tom moc neorientuji.
Budu rad za jakoukoli dobrou radu, jak se stim poprat.
Karel
Snad jsem to popsal srozumitelne. :-)