Re: Termín pro uplatnění výdajů paušálem
Mnohokrát děkuji, bylo mi řečeno, že se to musí hlásit do 31.1., ale možná jsem to popletla s termínem paušální daň...to je zřejmě něco odlišného. Takže Vám ještě jednou moc děkuji za odpověď.
k tomuto dotazu bych se chtěla jen zeptat, zda je vůbec možné
přejít na paušál jen tak z roku na rok, když za rok 2004 jsem měla výdaje ve skutečné prokázané výši a teď bych chtěla výdaje paušálem za rok 2005. protože jsem si nedávno přečetla v účetním
bulletinu (1/2006 str.64), že to lze jen v případě pokud si podám dodatečné daňové přiznání za rok 2004, kde bude upraven daň.zákl. dle §23 odst. 8.
víte něco o tom???
pokud o tom nemate ani paru, tak si to vyhledejte ve vyhledavaci v Ovladacim panelu teto diskuze - prechod na vydaje % se tu diskutuje uz minimalne 3 mesice a jsou zde velice podrobne navody, jak postupovat...... az po prostudovani se prosim ptejte na to, co vam neni jasne.....
Re: doporucuji
jake pane Boze??????? Ja se nezlobim, ale jelikoz toto tema je tu probirane 7x tydne, uz minimalne pul roku, tak se mi zda zbytecne vsechno opakovat znovu a znovu - zvlast, kdyz tazatelka je touto problematikou "netknuta" - snad necekate, ze to tu nekdo bude po 100 vypisovat cele znovu..... ja jsem chtela byt napomocna o trochu vic, tak jsem vyhledala i odkaz, kde je to kompletne vsechno vysvetlene do detailu i s pripadnymi "zaludnostmi".... takze Boha do toho netahejte a budte trochu aktivni!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 3. 2006 11:24
Ráda bych se zeptala, do jakého termínu musím nahlásit na FÚ(pokud je to třeba uvádět předem) , že chci uplatňovat náklady paušálem ??? Za rok 2005 je již pozdě? Mám pouze příjmy, náklady žádné. A na rok 2006 ?