Re: Jak napravit chybu?
*** Při přechodu na paušál upravujete základ daně o pohledávky (zvyšují) ale i o závazky (snižují). Pokud byly jen ty pohledávky, pak měl být ZD vyšší o těch 40 tis. a v závislosti na tom i jiná daňová povinnost. Penále je 0,05% z rozdílu. Pokud nepodáte, pak lhůta pro doměření daně roku 2003 končí 31.12.2007 - pokud nebude do té doby nějaký krok ze strany správce ***
Re: Jak napravit chybu?
Nejspíš jste ty pohledávky zdanil v následujícím období, takže penále by vyměřili za jeden rok. Ale pokud doměří FU, pak počítejte s tím, že je 0,2%. Takže záleží na tom, v kolika % jste danil za rok 2004. Pokud budeme předpokládat, že daň byla 15%, pak z Vámi uváděné částky činila 6000,-. Pokud podáte dodatečné přiznání Vy, pak penále za rok činí 1095,- Kč, když doměří FU, pak penále 4.380,-. Já osobně bych si v případě, že jste ony pohledávky zdanil v roce 2004, dodatečné rozmýšlela. Daň jste zaplatil, sice v jiném období, ale zaplatil. Takže jde o to, jaká je pravděpodobnost, že Vás FU vyzve na kontrolu (u malých živnostníků bývá velmi malá). Zvažte riziko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 3. 2006 13:19
Můj problém:
V DP 2004 jsem přecházel ze skutečných nákladů na procentuální částku z příjmu. Nějak mi však bohužel uniklo, že to není tak jednoduché a musí se dodanit pohledávky podáním dodatečného DP za rok 2003 (na konci r. 2003, činily pohledávky 40.000,-). Zjišťuji to až s ročním zpožděním nyní, kdy vyplňuji DP 2005 a přečetl jsem si k uvedené problematice příspěvky v diskuzi.
Teď z toho mám zamotanou hlavu a nevím jak vše napravit, pokud to vůbec jde. Kolik mě to bude asi stát (vím, že za blbost se platí) ?
Prosím o Váš názor jak nejlépe postupovat. Bude tento nedoplatek někdy promlčený ?