Re: Vyzná se někdo v hypotékách? Pomůže
Pokud potřebujete vysoké příjmy, je možnost zpracovat skutečné náklady nejvýhodnější. Vůbec nevadí, že žádné nemáte. Jen sociální a zdravotní pojištění bych tam zahrnula. FÚ bude rád, že dostane vyšší daně. Pokud neuplatnínte žádné náklady, musíte počítat s tím, že zase zaplatíte víc na SP a ZP, protože ty se od toho odvíjí také. Další jsou přídavky na děti a jiné příspěvy od sociálky (pokud na ně máte nárok).
Banka bere určitě příjmy po odečtení výdajů uvedené v přiznání (alespoň u nás to tak bylo). Záleží také na pracovníkovi, který to dělá. Oni ví, že podnikatelé si výdaje navyšují co to jde, ale na druhou stranu i oni musí být krytí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 3. 2006 13:20
Mám prosbu, potřebuji zjistit, zda někdo neví z čeho bere hypotéka příjmy, mám vyplnit přiznání aby vyšlo pro hypotéku co nejvýhodněji. Mám příjmy ale né výdaje (živnost volná), 3 děti,ženu na mateřské. Příjmy celkem za 288.000 Kč/rok. Přijde mi ale divné jen uplatnit příjmy a né % náklady,aby nám to finančák nevrátil. Nebo nevíte, když to dělám % zda banka jen nekouká na příjmy - daň a to nebere jako podklad? Nebo můžu jen zatrhnout daň.evidenci a uplatnit děti + ženu a to pak zdanit-bez nákladů?