Re: Nedořešený ... poradíte?
Takhle jednoduché to není,porušil jste podmínky leasingu-vy musíte zpětně dodanit při předčasném leasingu všechny splátky a odečíst pouze vypočítanou cenu leas.předmětu jako kdybyste ho odepisoval.Odkazuji vás na nějakou "úču" nebo nějakého šikovného účetního,který vám řekne podrobnosti a spočítá vám to správně.Tak jak chcte to udělat vy,to by byl průšvih při kontrole FÚ.Je to dost složitá oprace pro nezkušené.Hodně štěstí.
uff, děkuji. A ještě dotaz: to skutečně zaplacené nájemné, tedy těch doufám 49487 se dává přímo do nákladů tzn. promítne se v příloze jedna v řádku 102 a bude v daňové evidenci v peněžním deníku, nebo se dává v příloze jedna až do oddílu E - úpravy a tím pádem na řádek 106??? ještě jednou moc a moc děkuji.
*** Nájemné je "normálním" daňovým výdajem, tudíž bude ve výdajích (tuším ten řádek 102) - není to úprava základu daně. U těch Vašich částek nevím - máte to nějak divně popsané "splátka a z toho splátka ceny". Nezapomeňte ale, že v těch daňových výdajích můžete mít jen skutečně zaplacené nájemné (ne ten předpis, který se i v DE časově rozlišuje). Změnilo se TO na smlouvu o operativním pronájmu, tudíž jen skutečně zaplacené nájemné. Pokud nějaké splátky nedlužíte, pak je to v pohodě ***
no takhle: měsíčně jsem platil 7133,- a to se zkládalo:
4123,93 (splátka ceny)
+ 2720,51 (finanční služba)
- 1030,98 (záloha)
+ 621,25 (pojištění odpovědnosti)
+ 698,37 (pojištění havarijní)
- 0,08 (zaokrouhlení)
------------------------------
celkem 7133,00
tak si myslím, že z toho jen měsíčně teda do nákladů těch 4123,93??? jako nájem? děkuji, moc jste mi pomohl ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 3. 2006 17:37
Dobrý den,
nedávno jsem sem psal dotaz, trochu se do něj ďoblo, ale stále nevím, co s tím:
Od 1/2004 jsem měl leasing na Octávku, celková měsíční splátka byla 7133 (z toho splátka ceny 4123,93), bývalý účetní mi za rok 2004 uplatnil do přílohy 1 částku 4123,93 x 12 = 49487.
Celý rok 2005 jsem pokračoval ve splátkách ale v prosinci po zaplacení dvanácté splátky, jsem auto vrátil do autobazaru a doplatil si na jiné, které už nebudu dávat do podnikání.
Byl jsem tady odkázán na ZDP § 24 odst.6, ale moc tomu nerozumím, domnívám se, že tedy v tomto případě udělám v DP přesně to co můj bývalý účetní tzn. dám do přílohy 1 těch 49487 a tím to bude vyřešený, prostě finanční nájem skončí, chápu to dobře? Moc díky za rady.