Narok na stravenky

• (neregistrovaný)

13. 3. 2006 18:15

Vylucuje nejaky pravni predpis (a ktery) moznost dostat stravenky (poukazky na stravu), kdyz zam-tel poskytuje obedy ve vlastni jidelne (kde ji dodava jina firma). Jde o to, zda zam-ec si muze vybrat zda dostane stravenky do restaurace nebo stravenky do zavodni jidelny. Jedna se o rozpoctovou organizaci. V soukromych firmach to udajne jde.
    Je pro rozpoctove organizace zruseno NV 137/1989. Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2006 19:02

Hana (neregistrovaný)

Re: narok na stravenky
      Naopak, na stravenky není žádný právní nárok, je to jen rozhodnutí zaměstnavatele, zda je zaměstnancům dá či ne. A ještě si dokonce vybírat mezi obědem a stravenkou, to už vůbec ne. Buďte rádi, že dostáváte alespoň obědy. Jinde nemají nic.

• 14. 3. 2006 12:36

Jiřka (neregistrovaný)

Tento dotaz už tu před nějakou dobou byl. Myslím, že na něho odpovídal Pája, ale nejsem si jistá. Nějak si pamatuji, že odpovídal, že v rozpočtovkách, pokud mají vlastní jídelny, nelze poskytovat stravenky.

• 14. 3. 2006 21:55

katka (neregistrovaný)

Hm, prohledala jsem diskusi a nenašla jsem... V soukromých firmách to jde a v ostatních (úřadech) údajně ne, ale nenašla jsem žádný právní předpis, který vylučuje vydávat "komerční" stravenky a zam-ec si může vybrat zda půjde do restaurace nebo je uplatní ve vlastní výdejně jídla.
      Předem děkuji za odpověĎ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).