Re: Přechod z DE na % u zemědělského pod
Výdaje na leasing jsou zahrnuty v procentu výdajů.
Důležité - nezapomenout vystavit kartu majetku po skončení nájemní smlouvy /a pokud možno ještě jiným způsobem - třeba inventarizací/ prokázat, že předmět byl zařazen do obchodního majetku.
Po dobu uplatňování % musíte dělat pouze evidenční odpisy majetku. Odpis jako náklad je považováno, že je obsažen v těch 80%. Takže hodnota majetku se postupně o odpisy snižuje. Pokud máte pohledávky, musíte podat to dodateč. daňové přiznání. O těch zásobách vytvořených vlastní činností nic nevím, Kde jste to četla?????????
>>>>Dočetla jsem se že při přechodu z DE na % nemusí
>>>>zemědělec dodaňovat zásoby vytvořené vlastní činností
>>>>tudíž
>>>>nemusí podávat dodatečné DAP za rok 2004 a jak je to
>>>>se zůstatkovou hodnotou hmotného majetku?
>>>>
>>>>Dík za radu!
>>>Po dobu uplatňování % musíte dělat pouze evidenční
>>>odpisy majetku. Odpis jako náklad je považováno, že
>>>je
>>>obsažen v těch 80%. Takže hodnota majetku se postupně
>>>o
>>>odpisy snižuje. Pokud máte pohledávky, musíte podat
>>>to dodateč. daňové přiznání. O těch zásobách
>>>vytvořených vlastní činností nic nevím, Kde jste to
>>>četla?????????
>>
>>V poradci podnikatele, týká se to pouze zemědělců s
>>příjmy převažujícimi více jak 50% ze zem. výroby, § 7
>>příloha č. 3
>>zákon momentálně nemám u sebe.
>Který je to zákon? z něhož je ten § 7, příl. č. 3 ?
zákon o daních z příjmu586/1992 § 7 do přílohy č. 3 byla vložena tato vyjímka pro zemědělce, ale píše se tam že se jedná o přechod z DE na účetnictví tak nevím jestli se to vztahuje i na uplatňování výdajů %
Zapomeňte na to!!! už to neplatí ani pro přechod na účetnictví.:-(((. Klikněte si tady nahoře na "zákony" vyberte zákon o daních z příjmů ......příloha č. 3 ---a tam najdete ten text o zásobách vytvořených vlastní činností-------k němuž jste upírala svou pozornost---bohužel přeškrtnutý:-((((((((
Díky moc ale zajímalo by mě účinnost této změny, nikde jsem to nenašla a přitom mám zákony nové někde ta vyjímka je a někde již ne a účinnosti se nemohu dohledat. Tak skutečně nevím
Mám spor i s daňovým poradcem, ktery tvrdí že to lze!!!!!!
Díky moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 3. 2006 7:13
Dočetla jsem se že při přechodu z DE na % nemusí zemědělec dodaňovat zásoby vytvořené vlastní činností tudíž nemusí podávat dodatečné DAP za rok 2004 a jak je to se zůstatkovou hodnotou hmotného majetku?
Dík za radu!