Re: odměna z členských příspěvků
pokud dostává odměnu např.na dohodu o prov.práce tak ji nezajímá, jaké příjmy má firma - odkud bere peníze na její placení - pokud tedy z jejího příjmu platitli srážkovou daň tzn.do 5000 bez podeps.prohlášení tak má vyrovnáno,nemusí podávat ani nemůže, protože tyto příjmy nevstupují do roč.přiznání daní....takže zkuste se zeptat,jakou má smlouvu,,,
Re: odměna z členských příspěvků
možná že se tak i domluvili v té dohodě...zeptejte se..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 3. 2006 7:21
Dobré ráno - kolegyně mě požádala o radu a já prosím vás :-) protože se mi to zdá trochu přitažené za vlasy. Je zaměstnaná, dělá pro fy jednoduché účetnictví, za to dostává od fy odměnu vyplácenou z členských příspěvků (odbory) ve výši 3.000,- měsíčně, z těch si prý odvádí 15% daň a pak ještě podává DPFO a zajímá ji, zda si to daní správně, když už ty příspěvky jsou zdaněné u členů odborů.Já jí moc nerozumím, ale domnívám se, že ani DPFO nemusí podávat, protože má ostatní příjmy §§7-10 do 6.000,- tím, že odvede srážkovou daň, je daňová povinnost vyrovnaná. Nebo to myslí jinak ??děkuji moc