Prodejka za hotové

• (neregistrovaný)

14. 3. 2006 9:31

Prosím poraďte jak nejsprávněji a nejsnadnější cestou mám mám pracovat s prodejky za hotové (do částky max. 10.000), kterou by manažeři předávali rovnou našim klientům a vybrali rovnou hotovost v době, kdy tu nejsem.
    Naše organizace účtuje v PÚ.

A tak jsem se chtěla jsem se zeptat,

1. zda fakturu, kterou bych nahradila za prodejku za hotové (má stejné náležitosti jako faktura) by byla považována za doklad, který by se rovnou účtoval do pokladny a neúčtovala bych ji přes vydané faktury.

2. zda musí být očíslovaná prodejka za hotové pod číslem faktur či pokladních dokladů. Jde o to, že pokud bych to účtovala rovnou do pokladny (což by bylo pro mě jednodušší), číselnou řadu bych nemohla k tomu přiřadit, protože pokladnu účtuju jednou za měsíc a pokud bych ji účtovala přes faktury, tak mám obavy, že by v tom byl zmatek, protože tyto prodejky by si předávali manažeři sami.

Přemýšlela jsem o dodacím listu, že bych si ji pak postupně očíslovala a vedla si tyto listy v seznamu. Ale nevím zda se to může.

Problém je totiž ten, že když tu nejsem , tak manažeři stejně by nedodržovali číselnou řadu faktur a pak by v tom byl velký zmatek.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).