Re: účtování v SVJ
Náš správce 180/byt, v tom je účetnictví, daně vč. DP, pojištění, zprostředkování služeb, zajištění povinných služeb (revize, komíny...), zajištění (nikoliv úhrada) údržby, právní servis, sledování novinek, upozorňování na povinnosti SVJ - prostě veškerá agenda, která mě napadla, když jsem psal smlouvu.
No ta naše správkyně-účetní za 110/byt také dělá všechno, co uvádíte, Gravere.
Ještě pro doplnění: nechci se přít o komplexnosti služeb a ceně za ně, ale to, co dělá správcovská firma, je agenda pro pěkných pár lidí, ne pro jednu účetní (např. náš správce je bytové družstvo o několika desítkách zaměstnanců). Jediná účetní může snad zvládnout právě to účetnictví, pokud to chce dělat pořádně. A jestli budete mít pouze jedno SVJ o deseti jednotkách, tak je diskuse o ceně nerelevantní - bavíme se o tom, jestli vám to hodí 1000,- nebo 2000,- měsíčně?
Zkuste se spíš zamyslet nad svými skutečnými náklady, které jako účetní jistě posoudíte líp než já a které, pokud už účtujete něco jiného, stejně musíte vynakládat (např. pojištění odpovědnosti - bez toho vám rozumný člověk SVJ nedá).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
14. 3. 2006 13:40
Prosím o radu. Byla jsem požádána o účtování nově ustanoveného SVJ. Máte prosím někdo zkušenosti jaký je vhodný účetní program při účtování tohoto typu organizace? Pracuji jako účetní v přísp.organizaci a s SVJ nemám žádné zkušenosti. Podle toho co jsem našla v dostupné literatuře, tak se jedná o podvojné účetnictví. Pokud bych účetnictví SVJ /10 bytů/ zpracovávala na živn.list, jakou bych měla asi požadovat cenu za moje služby?