Re: Minim.základ daně,ztráta,příjem do 1
Ještě doplňuji, že min. základ daně pro rok 2005 činí 107 300,- Kč .
Re: Minim.základ daně,ztráta,příjem do 1
Minimalni zaklad dane se na vas vztahuje, i kdyby jste byl OSVC vedlejsi. Proste pri podnikani 3. rokem se na vas vztahuje....
To osvobozeni plati u prijmu do 15.000,- (ne do zakladu dane); takze pokud byste mel prijmy 15000 a vydaje 31000, tak neplatite nic. Bohuzel vase prijmy jsou vetsi, takze musite zohlednit MZD 107300,-
PS: pro pani/slecnu Ilonu, ktera odpovidala prede mnou (2x) - nevim, jestli to je zamer, ale obe jsme Ilony a ja se taky dost casto vyjadruji prave k MZD - jelikoz jsem tu zadnou druhou se jmenem Ilona, ktera by odpovidala, jeste nevidela, dovolim si povazovat se za 1. :-) a vas prosim, abyste si dala nejaky rozlisovaci znak, diky ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 3. 2006 11:02
Dobrý den,
mám v tom zmatek. Jsem jenom OSVČ (nemám jiné zaměstnání). V podnikání mám příjem 20400 Kč, výdaje 31000 Kč, tzn. ztrátu 11000 Kč. Vztahuje se na mě minim. základ daně? Musím podávat DP?
Co znamená příjem do 15000 Kč, při kterém se nemusí podávat DP? Je to u mě 20400 Kč nebo ztráta?
Díky