Poradil by někdo, zda existuje nějaká promlčecí doba pokud mám dluh u OSSZ odvod poj. za zaměstnance+penále. v současné době je částka vymáhána exekucí ze mzdy (zaměstnávala jsem cca 30 lidí, ukončení podnikání 1997(výroba konfekce), poslední měsíce jsem nezvládla včas zaplatit odvody a začalo naskakovat neúměrné penále a od té doby platím a platím). Dočetla jsem se o promlčecí době 10 let - ale nevím od kdy se těchto 10 let počítá a jestli to platí i v této fázi . Nebo zbývá jen možnost doplatit dluh a požádat o zmírnění penálí? Velmi děkuji za každou radu.
15. 3. 2006 13:23
Poradil by někdo, zda existuje nějaká promlčecí doba pokud mám dluh u OSSZ odvod poj. za zaměstnance+penále. v současné době je částka vymáhána exekucí ze mzdy (zaměstnávala jsem cca 30 lidí, ukončení podnikání 1997(výroba konfekce), poslední měsíce jsem nezvládla včas zaplatit odvody a začalo naskakovat neúměrné penále a od té doby platím a platím). Dočetla jsem se o promlčecí době 10 let - ale nevím od kdy se těchto 10 let počítá a jestli to platí i v této fázi . Nebo zbývá jen možnost doplatit dluh a požádat o zmírnění penálí?
Velmi děkuji za každou radu.