Nesedící účet 314 - poskytnuté zálohy

• (neregistrovaný)

15. 3. 2006 14:24

Dobrý den,

převzala jsem účetnictví a nesedí mi účet 314-poskytnuté zálohy. Na tomto účtě je zaúčtováno o 150 000,- kč víc než by tam mělo být. Nemám to proti čemu odúčtovat. Asi to minulá paní účetní neproúčtovala. Co s tím mám dělat, abych na účtě 314 měla tu částku, která tam patří?
    Poradíte mi prosím někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 3. 2006 14:27

Ilona (neregistrovaný)

Re: nesedící účet 314 - poskytnuté záloh
      nejdriv zkuste dohledat - pokud je to presne 150.000,- tak si zkuste vyjet z UCE vsechny operace se 150.000,- - to zvlada snad kazdy program

• 15. 3. 2006 14:31

alena (neregistrovaný)

podívala bych se fyzicky,jestli to nenaúčtovala jen na špatný 3.. účet a jestli je to jenom v tom , tak bych ho opravila . Chce vidět doklad a zaúčtování a pak postupovat.

• 15. 3. 2006 15:32

s. (neregistrovaný)

Já jsem hledala, kde jsem mohla. Ta chyba pochází z minulých let, táhne se asi tak tři roky. Jenže já bohužel nemám k dispozici rozúčtování z těch dřívějších let a nevím co na té 314 bylo v roce 2001 - 2003 postupně zaúčtováno (bývalá paní účetní umřela). Ještě se pokusím to nějak dohledat, ale pokud nic nenajdu, tak co bych s tím měla udělat? Mám to dát na opravné položky nebo by to šlo ještě jinak uklidit?

• 15. 3. 2006 18:54

Petra K (neregistrovaný)

Setkala jsem se s podobným problémem, dávala jsem to srovnat daňovému poradci a on veškeré nesrovnalosti na účtech účtoval nedaňově na náklady (případně výnosy). Je fakt, že pak v daňovém přiznání zase hosp. výsledek ponižoval a navyšoval o ty úpravy.

• 16. 3. 2006 10:04

m. (neregistrovaný)

Uklidit to asi nikam nepůjde, pokud to nemáte šanci dohledat, proúčtovala bych to nedaňově.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).