Re: a co dál
Tohle za vás nikdo nevyřeší. Odvody se sice zvedají, ale zase klesá daňová progrese. Spíš je otázkou, jestli máte dobře nasazené ceny. Pokud vám rostou náklady, musí se to projevit i na vašich cenách. Pokud jste celých 14 let nezdražovala, tak je jasné, že váš zisk klesá a klesá. Přivydělávat si samozřejmě můžete :-) v tom vám nikdo nebrání a je to jen vaše rozhodnutí.
Re: a co dál
Z každé výdělečné činnosti se musejí platit daně - z podnikání, ze zaměstnání, z pronájmu atd. Nemá smysl tady nad tím naříkat. Prostě musíte mít ceny stanovené tak, abyste zvládla zaplatit nutné náklady včetně daní a pojistného a ještě vám něco zbylo.
Není pravda, že byste nemohla být zaměstnaná, když máte Žl. To jste si asi nerozuměli. Je strašně moc lidí, kteří mají ŽL a jsou kromě toho normálně zaměstnaní na plný nebo zkrácený úvazek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2006 20:23
Podnikám již 14 let, ale stálým zvyšováním odvodů jsem se dostala do situace, kdy jsem před rozhodnutím a co dál. Klientů mám v průměru stejně, avšak na pokrytí nákladů a odvodů to přestává stačit. Prosím poraďte, zda si můžu přividělat brigádou, nebo musím přerušit či ukončit živn. činnost a jít se přihlásit na pracák.Děkuji Marie