Re: cestak - stravne - vyuctovani ? Pros
§ 21 zakona o cestovnich nahradach:
3) Zaměstnanec je povinen do deseti pracovních dnů po dni ukončení pracovní cesty předložit zaměstnavateli písemné doklady potřebné k vyúčtování pracovní cesty a též vrátit nevyúčtovanou zálohu.
(4) Zaměstnavatel je povinen do deseti pracovních dnů ode dne předložení písemných dokladů provést vyúčtování pracovní cesty zaměstnance a uspokojit jeho nároky.
Kazdopadne byste to meli mit upraveno i smernici.
tak u nas se taky bezne davaji cestaky za leden-unor treba v cervnu .... vzdy zalezi na ochote proplatit.... ale zamestnance, ktery mi ted prinese cestak z rijna 05, bych odkazala do prislusnych mist (i kdyz ja na ne tlacim uz v prubehu roku a v prosinci samozrejme nejvic :-))))
Pokud ale nekdo nechce proplatit stare cestaky, tak zakon hovori jasne, ze nemusi....
Moc dekuji, vnitrni smernici mam na 10 dni po ukonceni cesty.
Zamestnanec konci - prestal chodit do prace hodil mi sem ty cestaky, ze na ne ma narok. Tak jsem chtel mit jen jistotu, ze ma smulu - co se tyce lonskeho roku a ledna.
Moc dekuji a preji hezky den.
Karel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2006 8:38
Vazeni mam dotaz, v zakone 119/1992 jsem to nenasel. Nebo uz jsem slepy.
Zamestnanec mi dnes prinesl cestaky - vyuctovani stravneho za
rijen, listopad a prosinec 2005, dale za leden a unor 2006.
Mam dotaz do kdy je povinnen prinest vyuctovani, vsude na cestaku je napsano, ze je zamestnanec povinen podat vyuctovani do 3-10 dnu po ukonceni jizdy.
Potrebuji mit nekde oporu, co mu muzu uznat a co jiz ne.
Predem moc dekuji.
Karel