Re: MZD a ztrata
>Chapu, ze vsechny ted jeste zamestnava rok 2005, ale
>mam tu jeden dotazek uz na DP 2006 (uz ze vcerejska
>:-))):
>
>Mam takovy jeden teoreticky dotaz (abych vedela, jak
>na tom budu tento rok :-), ktery se tyka MZD a
>uplatnovani ztraty z minulych let. Za rok 2005 byla ztrata cca
>8500,-.
>Pokud budu za rok 2006 nad MZD (napr. 114000,-), mohu
>si uplatnit celou ztratu nebo jen do vyse MZD
>(112.900,-), tj. nejakych 1100,-
>A dale.... pokud uplatnim pouze 1100,- a muj zaklad
>dane bude 112900,- bude se na me pohlizet, jako ze
>uplatnuji MZD? Tzn. nebudu si moci napr. uplatnit SZM?
>
>Diky za odpoved vsem chytrym hlavickam, kterym se chce
>premyslet :-)))))
Já osobně jsem na tento dotaz odpovídala 15.3. v 9,01,koukám, že tuhle dobou míváte zatmění.....
>
Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a ost.
Budu moc rada za jakykoli nazor......... tedy krome pani Evy - ta uz se s odpovedi samozrejme obtezovat nemusi ;-)
Re: Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a
MZD na rok 2006 bude 112.900,- a pokud bude součet Vašich dílčích základů daně vyšší, tak se řádkem 43 vůbec nezabývejte, protože nebude určen pro Vás. Pak si můžete uplatnit staré ztráty z podnikání do výše základu daně, který z podnikání v r. 2006 vznikl /tedy bez závislé činnosti/. SZM pak také můžete uplatnit - důležité je, že jste se v první fázi dostala nad MZD.
Re: Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a
parada, pani Zdeno, dekuji moc za odpoved (cetla jsem i ty pokyny, ale tam to taky nebylo jasne) ..... po 2 dnech se konecne nekdo ozval (krome pani Evy, ktere ani nepochopila, ze se ptam na r. 2006) - uz jsem zacala pochybovat, jestli je to alespon trochu "normalni" dotaz..... takze kdyz to shrnu, tak muzu mit (diky te ztrate) i zaklad dane mensi nez MZD (i kdyz by se na me za normalnich okolnosti vztahovat) ....
diky jeste jednou, hned mam lepsi naladu ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 3. 2006 9:10
Chapu, ze vsechny ted jeste zamestnava rok 2005, ale mam tu jeden dotazek uz na DP 2006 (uz ze vcerejska :-))):
Mam takovy jeden teoreticky dotaz (abych vedela, jak na tom budu tento rok :-), ktery se tyka MZD a uplatnovani ztraty z minulych let. Za rok 2005 byla ztrata cca 8500,-.
Pokud budu za rok 2006 nad MZD (napr. 114000,-), mohu si uplatnit celou ztratu nebo jen do vyse MZD (112.900,-), tj. nejakych 1100,-
A dale.... pokud uplatnim pouze 1100,- a muj zaklad dane bude 112900,- bude se na me pohlizet, jako ze uplatnuji MZD? Tzn. nebudu si moci napr. uplatnit SZM?
Diky za odpoved vsem chytrym hlavickam, kterym se chce premyslet :-)))))