Re: MZD a ztrata
>Chapu, ze vsechny ted jeste zamestnava rok 2005, ale
>mam tu jeden dotazek uz na DP 2006 (uz ze vcerejska
>:-))):
>
>Mam takovy jeden teoreticky dotaz (abych vedela, jak
>na tom budu tento rok :-), ktery se tyka MZD a
>uplatnovani ztraty z minulych let. Za rok 2005 byla ztrata cca
>8500,-.
>Pokud budu za rok 2006 nad MZD (napr. 114000,-), mohu
>si uplatnit celou ztratu nebo jen do vyse MZD
>(112.900,-), tj. nejakych 1100,-
>A dale.... pokud uplatnim pouze 1100,- a muj zaklad
>dane bude 112900,- bude se na me pohlizet, jako ze
>uplatnuji MZD? Tzn. nebudu si moci napr. uplatnit SZM?
>
>Diky za odpoved vsem chytrym hlavickam, kterym se chce
>premyslet :-)))))
Já osobně jsem na tento dotaz odpovídala 15.3. v 9,01,koukám, že tuhle dobou míváte zatmění.....
>
Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a ost.
Budu moc rada za jakykoli nazor......... tedy krome pani Evy - ta uz se s odpovedi samozrejme obtezovat nemusi ;-)
Re: Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a
MZD na rok 2006 bude 112.900,- a pokud bude součet Vašich dílčích základů daně vyšší, tak se řádkem 43 vůbec nezabývejte, protože nebude určen pro Vás. Pak si můžete uplatnit staré ztráty z podnikání do výše základu daně, který z podnikání v r. 2006 vznikl /tedy bez závislé činnosti/. SZM pak také můžete uplatnit - důležité je, že jste se v první fázi dostala nad MZD.
Re: Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a
parada, pani Zdeno, dekuji moc za odpoved (cetla jsem i ty pokyny, ale tam to taky nebylo jasne) ..... po 2 dnech se konecne nekdo ozval (krome pani Evy, ktere ani nepochopila, ze se ptam na r. 2006) - uz jsem zacala pochybovat, jestli je to alespon trochu "normalni" dotaz..... takze kdyz to shrnu, tak muzu mit (diky te ztrate) i zaklad dane mensi nez MZD (i kdyz by se na me za normalnich okolnosti vztahovat) ....
diky jeste jednou, hned mam lepsi naladu ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2006 9:10
Chapu, ze vsechny ted jeste zamestnava rok 2005, ale mam tu jeden dotazek uz na DP 2006 (uz ze vcerejska :-))):
Mam takovy jeden teoreticky dotaz (abych vedela, jak na tom budu tento rok :-), ktery se tyka MZD a uplatnovani ztraty z minulych let. Za rok 2005 byla ztrata cca 8500,-.
Pokud budu za rok 2006 nad MZD (napr. 114000,-), mohu si uplatnit celou ztratu nebo jen do vyse MZD (112.900,-), tj. nejakych 1100,-
A dale.... pokud uplatnim pouze 1100,- a muj zaklad dane bude 112900,- bude se na me pohlizet, jako ze uplatnuji MZD? Tzn. nebudu si moci napr. uplatnit SZM?
Diky za odpoved vsem chytrym hlavickam, kterym se chce premyslet :-)))))