MZD a ztrata

• (neregistrovaný)

16. 3. 2006 9:10

Chapu, ze vsechny ted jeste zamestnava rok 2005, ale mam tu jeden dotazek uz na DP 2006 (uz ze vcerejska :-))):

Mam takovy jeden teoreticky dotaz (abych vedela, jak na tom budu tento rok :-), ktery se tyka MZD a uplatnovani ztraty z minulych let. Za rok 2005 byla ztrata cca 8500,-.
    Pokud budu za rok 2006 nad MZD (napr. 114000,-), mohu si uplatnit celou ztratu nebo jen do vyse MZD (112.900,-), tj. nejakych 1100,-
    A dale.... pokud uplatnim pouze 1100,- a muj zaklad dane bude 112900,- bude se na me pohlizet, jako ze uplatnuji MZD? Tzn. nebudu si moci napr. uplatnit SZM?

Diky za odpoved vsem chytrym hlavickam, kterym se chce premyslet :-)))))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2006 9:34

Eva (neregistrovaný)

Re: MZD a ztrata
      >Chapu, ze vsechny ted jeste zamestnava rok 2005, ale
      >mam tu jeden dotazek uz na DP 2006 (uz ze vcerejska
      >:-))):
      >
      >Mam takovy jeden teoreticky dotaz (abych vedela, jak
      >na tom budu tento rok :-), ktery se tyka MZD a
      >uplatnovani ztraty z minulych let. Za rok 2005 byla ztrata cca
      >8500,-.
      >Pokud budu za rok 2006 nad MZD (napr. 114000,-), mohu
      >si uplatnit celou ztratu nebo jen do vyse MZD
      >(112.900,-), tj. nejakych 1100,-
      >A dale.... pokud uplatnim pouze 1100,- a muj zaklad
      >dane bude 112900,- bude se na me pohlizet, jako ze
      >uplatnuji MZD? Tzn. nebudu si moci napr. uplatnit SZM?
      >
      >Diky za odpoved vsem chytrym hlavickam, kterym se chce
      >premyslet :-)))))

Já osobně jsem na tento dotaz odpovídala 15.3. v 9,01,koukám, že tuhle dobou míváte zatmění.....
      >

• 16. 3. 2006 9:41

Ilona (neregistrovaný)

Re: MZD a ztrata
      Pani Evo - ja osobne jsem vam na vasi odpoved odpovidala a jelikoz se mi nezda, tak se ptam znova, btw. kde najdu ty pokyny? Na netu jsem je nanesla a papirove priznani u sebe nemam.

• 16. 3. 2006 13:03

Ilona (neregistrovaný)

Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a ost.
      Budu moc rada za jakykoli nazor......... tedy krome pani Evy - ta uz se s odpovedi samozrejme obtezovat nemusi ;-)

• 16. 3. 2006 14:09

Zdena (neregistrovaný)

Re: Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a
      MZD na rok 2006 bude 112.900,- a pokud bude součet Vašich dílčích základů daně vyšší, tak se řádkem 43 vůbec nezabývejte, protože nebude určen pro Vás. Pak si můžete uplatnit staré ztráty z podnikání do výše základu daně, který z podnikání v r. 2006 vznikl /tedy bez závislé činnosti/. SZM pak také můžete uplatnit - důležité je, že jste se v první fázi dostala nad MZD.

• 16. 3. 2006 14:35

Ilona (neregistrovaný)

Re: Prosim o jakykoli nazor-pí. Zdeno a
      parada, pani Zdeno, dekuji moc za odpoved (cetla jsem i ty pokyny, ale tam to taky nebylo jasne) ..... po 2 dnech se konecne nekdo ozval (krome pani Evy, ktere ani nepochopila, ze se ptam na r. 2006) - uz jsem zacala pochybovat, jestli je to alespon trochu "normalni" dotaz..... takze kdyz to shrnu, tak muzu mit (diky te ztrate) i zaklad dane mensi nez MZD (i kdyz by se na me za normalnich okolnosti vztahovat) ....
      diky jeste jednou, hned mam lepsi naladu ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).