Re: Prosim pomoc - porizeni stroje
Znazila jsem se to nejak najit. Nevim jesli je to spravne.
Stroj do 2. odpisove skupiny. V prvnim roce sadzba 11, v dalsich 22.25 /1.rok 96250,-, 2.-4. rok 194688 a v 5. roce 194686/
Soucastí VC stroje je i jeho preprava, nevim je to správne?
Co znamená sadzba pre zvysenou VC 25?
Dekuji za kazdou reakcii.
A kdyz nekdo zasle kartu evidence, kde bych majetek mohla evidovat.
*** Druhá skupina je podle mě v pořádku. Ke vstupní ceně bude patřit i ta přeprava. Zařadíte a dále se rozhodnete pro zrychlené (§32) nebo rovnoměrné (§31) odepisování a podle toho uplatňujete odpisy. Karta majetku by měla obsahovat co to je, kdy bylo pořízeno, kdy bylo zařazeno do užívání, vstupní cenu, zařazení do odpisové skupiny a způsob odepisování. ***
Poradte pohla bych odpisovat rovnomerne a v prvním roce se zysenou sadzbou o 10% /sadzba v prvím roce 21 a v dalsich 19.75/, kdyz jsme prvnim vlastnikem stroje?
co znamena sadzba pre zvysenou VC, v tym pripade je to sadzby 20.
Dekuji moc za odpoved
*** Pokud jste prvním vlatníkem, jak jej definuje odst.6, pak ano. Zvýšená VC je pro zvýšení z důvodu technického zhodnocení. Rovnoměrné odepisování je výhodnější v tom, že sazby jsou maximální a v případě potřeby můžete uplatnit i odpisy nižší ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 3. 2006 10:17
Prosim muze mi nekdo pomoct. Jsem zacatecnik - ucetni.
V prosinci sme poridili pracovni stroj v cene 875000. /pasove rypadlo/. Do jake skupiny patri. A muze mi nekdo poradit jak odpisovat?
Muze mi nekdo poslat kartu evidence majetku?