Re: Prosim pomoc - porizeni stroje
Znazila jsem se to nejak najit. Nevim jesli je to spravne.
Stroj do 2. odpisove skupiny. V prvnim roce sadzba 11, v dalsich 22.25 /1.rok 96250,-, 2.-4. rok 194688 a v 5. roce 194686/
Soucastí VC stroje je i jeho preprava, nevim je to správne?
Co znamená sadzba pre zvysenou VC 25?
Dekuji za kazdou reakcii.
A kdyz nekdo zasle kartu evidence, kde bych majetek mohla evidovat.
*** Druhá skupina je podle mě v pořádku. Ke vstupní ceně bude patřit i ta přeprava. Zařadíte a dále se rozhodnete pro zrychlené (§32) nebo rovnoměrné (§31) odepisování a podle toho uplatňujete odpisy. Karta majetku by měla obsahovat co to je, kdy bylo pořízeno, kdy bylo zařazeno do užívání, vstupní cenu, zařazení do odpisové skupiny a způsob odepisování. ***
Poradte pohla bych odpisovat rovnomerne a v prvním roce se zysenou sadzbou o 10% /sadzba v prvím roce 21 a v dalsich 19.75/, kdyz jsme prvnim vlastnikem stroje?
co znamena sadzba pre zvysenou VC, v tym pripade je to sadzby 20.
Dekuji moc za odpoved
*** Pokud jste prvním vlatníkem, jak jej definuje odst.6, pak ano. Zvýšená VC je pro zvýšení z důvodu technického zhodnocení. Rovnoměrné odepisování je výhodnější v tom, že sazby jsou maximální a v případě potřeby můžete uplatnit i odpisy nižší ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2006 10:17
Prosim muze mi nekdo pomoct. Jsem zacatecnik - ucetni.
V prosinci sme poridili pracovni stroj v cene 875000. /pasove rypadlo/. Do jake skupiny patri. A muze mi nekdo poradit jak odpisovat?
Muze mi nekdo poslat kartu evidence majetku?