Re: Prachy mi nedaj spát
tezko posoudit, kdyz jste nerekl, z ceho je ten dluh (resp. komu dluzite) a co umite ;-) - kvuli tomu podnikani
Já bych začal tím, že vezmu papír a tužku a píši:
a)moje vzdělání:co mi dalo, jak ho využít
b)další znalosti, vědomosti, dovednosti-jak využít, k čemu(práce na PC, zpracovávat něco pro jiné, vyučen kovoobráběč-garáž,dílna, dělat drobné zakázky)
c)spolužáci, kamarádi-příbuzní- kdo by využil to, co umím
-pak si vezměte NV č. 140/2000 - Seznam oborů živností volných a NV č. 469/2000 - Obsahové náplně živností, pozorně si to všecho přečtete a třeba Vás to navede nějakým rozumným směrem.
Např.úklidové služby- lze začít s málem a postupně rozšiřovat, ale je v tom dost přetlak na trhu, to by chtělo spíše nějaký osobní dobrý kontakt, aby zadal první zakázku, třeba na dvě uklízečky.
Všechny tyto kroky už sem podnikl, dokonce i ta uklízecí firma mě napadla. Pokaždé, když něco vymyslím, tak udělám menší průzkum trhu a pokaždý zjistím, že konkurence je už tak veliká, že se mi do toho ani nechce. Nevidím v tom moc velkou šanci na úspěch a proto to vidím jako zbytečnou ztrátu času.
Dlužím 464 000,- kanceláři pojistitelů. Úlohou kanceláře pojistitelů je mimo jiné urovnávat a po sleze vymáhat dlužnou částku za způsobenou autonehodu, kde nebylo řádně placeno povinné ručení, po viníkovy. Bohužel sem holt takový smolař a trouba, že sem povinné ručení sem řádně neplatil a tudíž sem se dostal do oné tíživé situace, prosím bez komentáře.
Především, jsem pouze vyučen v oboru Mechanik Elektronických zařízení. Na nástavbu sem se dostal, ale diky tomuto dluhu jsem musel školu nechat a jít pracovat, abych předešel nepříjemným situacím jako je Exekuce a různé formy vymáhání.
Ovládám v celku zdárně PC - dělám 2D a 3D grafiku, umím dělat webové stránky, umím napsat i jednodušší prográmek, okrajově rozumím sítím a samozřejmostí zůstává i základní kancelářský balík Office.
Jsem komunikativní tip, a v kvádru vypadám i celkem dobře. Vím že to dobře působí na zákazníky.
Zajímám se o reklamní a obchodní psychologii ;).
Řekla bych, že máte dvě možnosti, když vynechám trestnou činnost, zázraky a různé pochybné finty vykuků: buď žít s dluhem, nic nemít, aby vám nebylo co zabavit, být pořád na někoho odkázaný co se týče bydlení a přitom ho ohrožovat možnou exekucí. Nebo zatnout zuby a pár krušných let obětovat na splacení dluhu. Je to jen na vás :-) J.F.
Ani v tom podnikání se Vám nemusí dařit. A mít ještě dluhy z podnikání to snad raději ne. Budete-li podnikat jako fyzická osoba na ŽL, pak za dluhy ručíte svým osobním majetkem.
Zkuste se obrátit na počítačové firmy nebo grafiky SW a nechte se třeba zaměstnat. V tomto oboru se platy pohybují min. kolem 20000, těžko říct, jaké máte měsíční osobní náklady (zda platíte nájem, kolik potřebujete na jídlo, oblečení a tak) a kolik jste schopen ušetřit.
Řešením by bylo dohodnout si s Kanceláří pojistitelů dlouhodobý splátkový kalendář a vyjednat si takové splátky, o kterých budete vědět, že je budete schopen měsíčně uhradit. Tak dáte najevo ochotu věc řešit a budete-li řádně splácet (byť malé částky), vyhnete se exekučnímu řízení (na mzdu, na majetek ...).
tak to nejste uplne bez sance, PC odbornici jsou velmi slusne placeni ..... doporucuji vsak normalni HPP, podnikani snad az se trochu rozkoukate v oboru a hlavne az si urcite, na co byste se chtel doopravdy zamerit. Mam znameho, ktery se zabyva tvorbou www stranek a nevede si zrovna spatne.... takze doporucuji samostudie trvale zvysovat sve dovednosti a mapovat si trh
Pokud máte pocit, že čas jde proti vám, musíte především spolupracovat s vaším věřitelem, tj. s tou kanceláří pojistitelů. Zkusit dohodnout ten splátkový kalendář a dodržovat ho, seznámit je se situací (nastupuju na místo XY a kromě toho mám vedlejšák AB). Když budete vstřícný, budou vstřícní i oni. Pokud budete dělat mrtvého brouka, dělat naschvály a neplnit závazky, bude zle.
Jedině souhlasím, taky se ale potýkám ještě s jednou věcí, a tou je uznání dluhu. Zajímalo by mě, jestli mám dluh uznat, nechal sem si doložit každou položku co byla proplacena. Jsou tam věci s kterýma nesouhlasím, jaký krok bych měl podniknout ??
Děkuji.
nedávno jsem řešila stejný případ u dcery - koupila si od kamaráda auto, bez TP,tlačili ho na STK,samozřejmě nabourali jiné auto...velká sranda.. přišlo ji platit 9000,protože nebylo přihlášeno,pojištěno, uplynula zák.lhůta kdy ´ještě neodpovídala,,,volala jsem do kanceláře pojistitelů - domluvila splátkový kalendář - min.částka 1000 Kč..zajímavé,aže ten den dostal stejný dopis ale i ten původní majitel vozu,který byl vyděšen..nakonec se vyjasnilo,takže doporučuji písemně komunikovat, vyžádat podklady, současně s tím,že než uznáte dluh tak chcete vědět údaje...psát,psát,psát a pořádně si rozmyslet než uznáte...a potom splátkový kalendář - .
Jaký krok podniknout? To záleží na tom, v jaké jsem situaci - jestli mám majetek. Jestli ano, je to paradoxně horší. Mohou udělat exekuci prodají mi to pod cenou, oškubou jak slepici....
Jestli jste ale, svobodný, bez majetku tak bych udělal toto: Napsat jim dopis, v něm některé položky napadnout, snažit se prostě zdůvodnit, proč ta částka má být nižší, třeba o třetinu. Dále napsat - jsem na podpoře, můj příjem je na hranici životního minima. Chci ale ten dluh postupně vyrovnat! Sháním si zaměstnání, mám už nějaké šance. Jsem ochoten přistoupit na splácení na př. 5000 Kč měsíčně takže ročně bych splácel 60 tisíc a to po dobu pěti let, takže bych vám splatil 300000Kč.
Začal bych splácet za 3 měsíce. Prosím, zvažte to, nechte mě žít, budu splácet. Ale ta částka půl milionu je moc. Doufám ve vaši určitou vstřícnost. Majetek nemám a pokud budu na podpoře, těžko bych vám mohl něco splatit........
Neberte to jako definitivně zformulovaný dopis, ale pokud navrhnete něco v tomto duchu, dá se čekat, že vám sleví alespoň něco, i když ne tolik....Prostě musí se troch taktizovat, smluvat..........den Preiss etwas niederverhandeln...........
Nechcete zkusit třeba MLM- multi level marketing, setkala jsem se s některými slušně vydělávajícími, v řádech okolo 2-3 mil.za rok, např.firma Amway, LR Cosmetic apod. Já jsem na to nikdy moc nevěřila, ale letos jsem měla několik klientů z tohoto oboru a vedli si zdatně. Jukněte na jejich web.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2006 10:34
Zdravím,
jmenuji se Martin. Je mi 19 let a bohužel se mi podařilo svou vlastní nedbalostí dostat do tíživé situace, která mi přinesla půl milionový dluh. Vzhledem k tomu, že pracuji teprve čtyři měsíce, tak nemám velký plat, ale sem časově flexibilní. A jak říkával můj otec, když něco chceš, tak nato nesmíš šetřit, ale vydělat. Což pro mne samotného znamená, že skutečně musím jít a ty prachy vydělat . Sám stále vymýšlím různé živnostenské podniky, ale s malým kapitálem se těžko začíná.
Když to teď zkrátím, tak vám budu vděčný za každý nápad co by mě mohl popostrčit o kousek dál. Jinými slovy, co by jste dělaly vy samy v této situaci.
Děkuji za každou odpověď.
S pozdravem, Martin.