Re: neodvedené daně z mezd
Zaměstnanců a potvrzení o zdanitelných příjmech (především vo tom to je) se Váš dotaz netýká.
Ta pozdně odvedená daň má pro Vás význam až při vyplňování tiskopisu Vyúčtování zálohové daně za rok 2006 a přílohy k tiskopisu.
Je třeba rozlišovat pojem "sražená" - to byla řádně a včas (ve výplatním termínu) a "odvedená" - to byla pozdě, následovat bude penále.
Díky moc
>>Již dosud platilo, že příjmy ze závislé činnosti se
>>vztahují k předchozímu roku při výplatě do 31.1.
>>násl.roku, jinak jde o příjmy násl.roku. Po novele se
>>doplňuje, že i zálohy sražené z těchto příjmů se
>>započítávají
>>na další období. Platí zpětně i pro rok 2005.
>>
>>Výplaty 12/05 skutečně vyplacené do 31.1.2006 byly,
>>ale zál.daň z mezd za 11 a 12/05 byla odvedena FÚ až
>>v
>>měsíci únoru 2006. Můžete mi někdo vysvětlit
>>polopaticky co z toho pro mě vyplývá?
>>
>>Děkuji za trpělivost a ochotu pomoci
> Pro Vás z toho vyplývá, že jste provedli odvod daně
>opožděně a proto je jisté penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 3. 2006 11:55
Již dosud platilo, že příjmy ze závislé činnosti se vztahují k předchozímu roku při výplatě do 31.1. násl.roku, jinak jde o příjmy násl.roku. Po novele se doplňuje, že i zálohy sražené z těchto příjmů se započítávají na další období. Platí zpětně i pro rok 2005.
Výplaty 12/05 skutečně vyplacené do 31.1.2006 byly, ale zál.daň z mezd za 11 a 12/05 byla odvedena FÚ až v měsíci únoru 2006. Můžete mi někdo vysvětlit polopaticky co z toho pro mě vyplývá?
Děkuji za trpělivost a ochotu pomoci