Re: Kdo mi poradi?Neudělané přiznání r.2
Myslím, že to nebudete mít jednoduché. DP za rok 04 musíte mít formulář za rok 04.Na sociálku si udělejte veškeré doklady zpětně.Nejspíš půjdete na kontrolu.Také si připravte hodně peněz na penále z prodlení.....
Nevím, jestli toho člověka znáte /a jak dobře/. Když někomu chybí DP za rok 04 a neplatil ZDR ani OSSZ - je to nějak podezřelé - především to není podnikatel, který se snaží dodržovat zákony a mít vše v pořádku. Pokud můžu poradit - nedávejte mu nic bez zaplacení. Radím z vlastní zkušenosti, už jsem takovému podnikateli naletěla, DP a přehledy odevzdala za slib, že peníze přiveze další den. Samozřejmě nezaplatil a po roce se na něho vyptávala kriminálka.
>>>>>Mám OSVČ,který si neudělal přiznání za rok 2004, ted
>>>>>mu mám udělat 2005. Tipuji, že budu dělat za oba
>>>>>roky,ale každý zvlašt? Hlavně se mi jedná o ten 2004,
>>>>>jaký
>>>>>formulář použít? Můžu za rok 2005 (aktuální)? nebo
>>>>>musím loňský? A co přehledy na zdravotní a
>>>>>soc.pojištění?
>>>>>Jaké formuláře? výpočty? použít normálně vše stejně
>>>>>jako za rok 2005, akorát, že odevzdá 2 přiznání?
>>>>>Navíc
>>>>>si neplatit za rok 04 ani 05 ani zdravotní ani
>>>>>sociálni
>>>>>:(
>>>>>Prosím poradte!!!
>Nevím, jestli toho člověka znáte /a jak dobře/. Když
>někomu chybí DP za rok 04 a neplatil ZDR ani OSSZ - je
>to nějak podezřelé - především to není podnikatel,
>který se snaží dodržovat zákony a mít vše v pořádku.
>Pokud můžu poradit - nedávejte mu nic bez zaplacení. Radím
>z vlastní zkušenosti, už jsem takovému podnikateli
>naletěla, DP a přehledy odevzdala za slib, že peníze
>přiveze další den. Samozřejmě nezaplatil a po roce se na
>něho vyptávala kriminálka.
Papíry mu předám právě až mi dá ty peníze, vím, že za rok 05 to mám jednoduchý, má tam pár faktur, uplatní náklady %, ale za rok 2004? Nevím jaký formuláře, to že se na to loni vykašlal,to už je jeho chyba a prý si je toho vědomí i když bude platit penále,že mu to nevadí,tak že to nevadí ani mě.Já jen odvedu svou práci,ale chtěla bych jí odvést co nejlépe :( a spráně :( Tak nevím, mám tu tedy dát daň přiznání za rok 04 (kde mu stejně daňě nevyjdou)ve formulářích za rok 04,+formuláře VZP+Soc.za 04 a na daň.přiznání zaškrtnou dodatečné a pak za rok 2005, už to bude vše standartní zda tomu rozumim? Je to zapeklitá situace,ale zase aspoň zkušenost na příště :)
>>>>>>>Mám OSVČ,který si neudělal přiznání za rok 2004, ted
>>>>>>>mu mám udělat 2005. Tipuji, že budu dělat za oba
>>>>>>>roky,ale každý zvlašt? Hlavně se mi jedná o ten 2004,
>>>>>>>jaký
>>>>>>>formulář použít? Můžu za rok 2005 (aktuální)? nebo
>>>>>>>musím loňský? A co přehledy na zdravotní a
>>>>>>>soc.pojištění?
>>>>>>>Jaké formuláře? výpočty? použít normálně vše stejně
>>>>>>>jako za rok 2005, akorát, že odevzdá 2 přiznání?
>>>>>>>Navíc
>>>>>>>si neplatit za rok 04 ani 05 ani zdravotní ani
>>>>>>>sociálni
>>>>>>>:(
>>>>>>>Prosím poradte!!!
>>
>>
>>Papíry mu předám právě až mi dá ty peníze, vím, že za
>>rok 05 to mám jednoduchý, má tam pár faktur, uplatní
>>náklady %, ale za rok 2004? Nevím jaký formuláře, to
>>že
>>se na to loni vykašlal,to už je jeho chyba a prý si
>>je
>>toho vědomí i když bude platit penále,že mu to
>>nevadí,tak že to nevadí ani mě.Já jen odvedu svou
>>práci,ale
>>chtěla bych jí odvést co nejlépe :( a spráně :( Tak
>>nevím, mám tu tedy dát daň přiznání za rok 04 (kde mu
>>stejně daňě nevyjdou)ve formulářích za rok
>>04,+formuláře
>>VZP+Soc.za 04 a na daň.přiznání zaškrtnou dodatečné a
>>pak za rok 2005, už to bude vše standartní zda tomu
>>rozumim? Je to zapeklitá situace,ale zase aspoň
>>zkušenost na příště :)
>
>Měla byste dát formulář pro r. 2004, ale jako řádné
>přiznání, dodatečné se dává, když se opravuje řádné, a
>on zatím nic nepodal.
nevíte ještě někdo,když vyplnuji to přiznání, je tam odpočet na dítě, 25560 Kč, když tam dám těch 12 měsíců, on má ale děti 2, mám tam dát tedy 24 měsíců?
Ještě jedna rada. Nemůžete mu jen tak za rok 2005 uplatnit výdaje %, pokud třeba v roce 2003 (pokud podal přiznání :-))l uplatnil skutečné výdaje. Ale jak to čtu, za těch pár korun bych takému člověku žádné DP nedělala a poslala ho někam (jinam)!!
Re: a co MZD?
Stopro se vztahuje. A "chytré" přiznání bych mu nedělala vůbec. Vzala by na sebe zodpovědnost. Z článků totiž není jasné od kdy podniká a jestli už v minulosti odevzdal DP nebo ne. Jestli např. za rok 2003 odevzdal DP a vykázal tam závazky, tak v roce 2004 by je nutně musel uhradit a kdoví, jestli má k tomu vůbec doklady, aby mu je do výdajů dala. A kdyby je tam dala nedaňově, tak by to berňáku bylo dosti podezřelé....Jak už jsem napsala, já bych od takového klienta dala ruce pryč!
To jsem se taky chtěla zeptat, vztahuje,ale pokud vyplnuji ten formulář, co je tady na center.cz,tak i od toho min.základu se odečte nezd.částka 38040 + na ženu a dvě děti a je na 0 :( nebo od minim.základu,už se tyto částky nevyplnuji? To by ještě více všechno zkomplikovalo, se z toho už asi zbláznim :(
Právě, použiju tento formulář a bude mít za rok 2004 daň 0,0 manželku má na mateřské, má 2 děti, jedno z r.03+druhé z 99, přeci za účetnictví je zodpovědný vlastník, navíc mu předám doklady a už ho nemusím vidět. má na mě zatím jen telefon, ani neví kde bydlím, sešli jsme se na neutrální zóně. I když vlastně bude mít ode mě fakturu s celou adresou :( ale stejně je přeci za účetnictví zodpovědný on a ne já, já to dle informaci odvedu správně. V r.04 má ty 2-3 faktury na služby,náklady vemu % a ještě mu vyjde nedzd.minimum. a v r.05 má 9 faktur a jak mu to vyjde,tak mu to vyjde.prý klidně at platí na daních víc,že to chce stejně jako podklad pro hypotéku.... Už abych to měla z krku, předám mu to a at si zbytek zařídí sám.. :(
>>mě fakturu s celou adresou :( ale stejně je přeci za
>>účetnictví zodpovědný on a ne já, já to dle informaci
>>odvedu správně. V r.04 má ty 2-3 faktury na
>>služby,náklady vemu % a ještě mu vyjde nedzd.minimum.
>>a v r.05 má
>>9 faktur a jak mu to vyjde,tak mu to vyjde.prý klidně
>>at platí na daních víc,že to chce stejně jako podklad
>>pro hypotéku.... Už abych to měla z krku, předám mu
>>to
>>a at si zbytek zařídí sám.. :(
>*****
>jasne, ze si za to odpovida sam, ale vyse jste psala,
>ze mu to chcete udelat spravne, tak jen radim, jake
>doklady si od nej mate vyzadat.... btw. materska se take
>pocita do prijmu...... takze bych manzelku
>nezohlednovala
Fakt se tam taky počíta? O on má z přijmu mínus, daňe mu vychází právě jen za to, že musí uplatnit ten minimální základ daně... já myslela, že dávky od státu se nedaní, to je přeci jako,kdyby si byla na pracáku a měla si danit podpory. Opravdu by si musela danit i mateřskou?
samozrejme, ze se nedani, ale zohlednuji se v prijmu manzelky jako prijem (kdyz chce manzel uplatnit odecet na manzelku). Manzel si totiz muze uplatnit odecet na manzelku pouze, pokud ona ma prijmy mensi nez 38040,-. Ale pozor - materska je nemocenska davka, tak se do prijmu pocita; to druhe (tusim rodicovsky prispevek) je socialni davka - ta se do prijmu nepocita. Ani jedna davka se vsak nedani!!!!
Re: ???
Možná jsem něco jako nevěřící Tomáš, ale klient, který nemá podané přiznání za rok 04 je pro mě hodně podezřelý. Má přece 2 děti, určitě pobírá přídavky na děti - když o ně žádá, musí uvést svůj příjem. Mě se v minulosti stalo něco podobného - taky přišel klient, který neměl podané staré DP, namluvil mi, že doklady měl v igelitce a tu mu někdo ukradl, chtěl abych mu udělala DP pouze ze tří příjmových dokladů ...... nakonec z toho vylezlo, že chtěl vzít auto na leasing, proto potřeboval to DP - byl to podvodník.
Není to tak dlouho, a ozval se mi další "klient" - chtěl po mě zpracovat 3 mzdy pro jednoho zaměstnance za poslední 3 měsíce.
Vyrazila jsem ho - nejspíš potřeboval 3 výplatní pásky na nějakou rychlou půjčku nebo úvěr. To jsou mé zkušenosti.
Jak už jsem v předcházejících příspěvcích naznačila, podle mě je to pěkný podvodník a jak cítím, vy jste přese všechno rozhodnuta mu to přiznání udělat. Doufám paní Alenko, že jste před ním udělala soupis předaných dokladů. Takovému člověku bych nevěřila vůbec nic.
Nemam mu to tedy vratit? Mám ted docela ztrach, nemá na mě žádné kontaktní údaje jen telefonní číslo. Ale stejně,opravdu, říkal,at mu to klidně vyjde co nejhůře, že o penalizaci ví,že to chce pro hypotéku, ale abych se já takto nedostala do problému. Prosím poradte mi tedy, a já mu to když tak dnes vrátím at si hledá jiného blbce.
Víte co,já to ze začátku brala,měl výnosy a říkal že nemá náklady,říkám, že to dám %. On že je mu to jedno,ale že by si chtěl vzít hypotéku a že by mu ji nemuseli dát,že ty náklady nemá.říkám, ale že bude platit moc na daních a nechápala jsem to,pak přišel,že mu chybí to přiznání za rok04, a asi mě dost ošálil,protože mi ho bylo spíš líto.Jenže vůbec mě nenapadlo, že by už to jedno přiznání třeba v r.04 podal a ted ho chce znova jen pro tu banku,nebo co.Nechápu to... V tomhle vůbec nemám zkušenosti,ale asi jsou podvodníci na každém rohu. Nejvíc mě štve,kolik jsem ztrávila času různým zjištováním,co je kde potřeba a přitom to je třeba na míru ušitá bouda :( Kdyby to šlo aspoň zjistit jak to vážně je, zda to je nějaká bouda,nebo je to fakt takový zapomnětlivka :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2006 13:02
Mám OSVČ,který si neudělal přiznání za rok 2004, ted mu mám udělat 2005. Tipuji, že budu dělat za oba roky,ale každý zvlašt? Hlavně se mi jedná o ten 2004, jaký formulář použít? Můžu za rok 2005 (aktuální)? nebo musím loňský? A co přehledy na zdravotní a soc.pojištění? Jaké formuláře? výpočty? použít normálně vše stejně jako za rok 2005, akorát, že odevzdá 2 přiznání? Navíc si neplatit za rok 04 ani 05 ani zdravotní ani sociálni :(
Prosím poradte!!!