Re: Už jsem z toho jelen;o((
p.Ilono poraďte mi prosím,jsem už z toho taky jelen: OSVČ podniká 5 rokem...
od 1.6.2005-6.12.2005 se nechal zaměstnat...příjmy z jeho závislé jsou za toto období vyšší než 86...tis.Kč..rozdíl příjmů a výdajů z činnosti OSVČ cca 114 tis.Kč
leden-květen - OSVČ hlavní
červen-listopad ?....ale on ještě k tomu 19.8.-10.12.2005 přerušil oficielně činnost - nahlášeno na fin.úřadě,rozhodnutí živnostťáku,nahlášeno na sociálce - ta vydala potvrzení že byl osvč do 19.8.2005...
jak mám vyplnit to pitomé hlášení na OSSZ...
podnikání 1-8/205 +12/05 t.j. 9 měsíců?
tam do těch řádků a vym.a dílčích základů - to je pro mne už noční můra...díky každému,kdo mi pomůže...
Re: Už jsem z toho jelen;o((
Domnívám se, že do řádků 25 a 25a uvedete u hlavní činnost 5 měsíců a u vedlejší 4. Potom přes průměrný měsíční příjem ř.26 rozdělte příjem na hlavní a vedlejší ř. 26a. Pokud bude příjem za vedlejší č. nižší než 14.308,- bude vym. základ za vedlejší č. na ř.27 a 27a 0,-Kč, jinak to bude podle výpočtu.
(:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2006 14:13
Poprvé si dělám sama daň. přiznání FO, byla jsem zaměstnaná a navíc příležitostně pracovala na ŽL.
Příjmy ze záv. činnosti přesahují min. daň. základ, ze ŽL mám po odečtení výdajů paušálem 17000,-.
Domnívám se, že se mne min. základ daně netýká, oba příjmy dohromady jsou vyšší než MZD.
Ale teď jsem na poslední chvíli znejistěla a nevím, zda se pro min. základ daně neposuzuje pouze příjem že ŽL. Ale to by bylo postavené na hlavu, ne?
Fakt teď nevím, čí jsem.
Poradíte mi, prosím.
Moc, moc díky.
Kateřina