Re: Dovoz - DPH, poraďte prosím
Pokud se nemýlím, tak on Vám tu loď vyfakturuje bez daně. A vy si ji vyměříte a pak si ji budete opět nárokovat...z toho plyne, že daňový dopad pro vás je 0. Za uplynulé čtvrtletí je pak potřeba uvést jeho DIČ v souhrném hlášení a částku v Kč. V zákoně o DPH máte podmínky, za kterých si můžete nárokovat daň zpět.
Re: Dovoz - DPH, poraďte prosím
on Vám ji prodá bez DPH a na daňový doklad uvede, že je to prodej osvobozený v rámci dodání zboží do EU. Vy si na základě jím vystaveného dokladu vypočtete DPH a uvedete v přiznání na vstupu i na výstupu, takže jak bylo uvedeno výše, jste na nule. Ale do souhrného hlášení bude hlásit on Vás, ne vy jeho
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2006 15:13
Mám dotaz - chystám se dovézt z Německa do ČR použitou loď pro účely svého podnikání. Loď prodává plátce DPH (v Německu je výše 16%), já jsem také plátce. Jaký je postup? Řekněme na modelovém případě, kdy loď stojí 1000 Euro bez DPH? Kolik platí on a já za loď a DPH?
Předem Vám děkuji za odpověď!