Re: Ztráta za rok 2005 - daňový bonus???
Paní JiřinoH.,
dovolím si s Váma nesouhlasit. Myslím si, že u OSVČ je rozhodující výše příjmu a nikoliv výše příjmu - výdaje.
Domnívám se, že i když je ztráta tak pokud výše příjmu je alespoň 43.110,-Kč tak nárok na bonus má.
Re: Ztráta za rok 2005 - daňový bonus???
V tomto případě jsem dotaz pochopoila tak,že má povinnost stanovit min.základ daně, pak nemůže podávat SZM.Jinak máte pravdu,že samotná ztráta není důvodem pro nepodání SZM.
S tou ztrátou je to tak, že ,jestli manželé nebo některý z nich vykáže ve zdaň.období ,ve kterém uplatnili spol. zdanění, u příjmů podle 7 nebo 9 daň.ztrátu,může ji odečíst v násl.obdobích,pokud v těchto obdobích neuplatní společné zdanění.Bude si ji moci odečíst v násl 5 zdaň,obdobích ale jen v těch,ve kterých SZM neuplatní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2006 11:09
Mám za rok 2005 ztrátu z podnikání a tak platím daně z minimálního základu daně. Po odpočtu nezdanitelné částky na sebe mám daň okolo 10.300,-- a mám 2 děti když si uplatním slevu na dani vychází mi daňový bonus. Mám na něj nárok??????