Cestovní kancelář - cena za účetnictví

• (neregistrovaný)

17. 3. 2006 12:51

Mám klienta - cestovní kancelář + nákup a prodej zboží na Praze 1. Čtvrtletní plátce DPH, účetnictví. Majitelům se nezdá, že od roku 2006 chci zvýšit cenu za účetnictví. Do kanceláře nedocházím, ale beru si účetnictví vždycky jednou za čas k sobě a pak ho vracím.
    V roce 2005 bylo 190 vystavených faktur (většina bez DPH), 210 tuzemských faktur přijatých, 290 faktur přijatých ze zahraničí, 600 pokladních dokladů, 12 měsíčních bankovních výpisů a platby do zahraničí přes zprostředkovatele. Samozřejmě vystavuji veškeré interní doklady, které jsou potřeba. Navíc také dělám vyúčtování a následné zaúčtování každého zájezdu jednotlivě (loni jich bylo 280). V účetním deníku mám v roce 2005 - 4600 řádků. Přiznání k DPH, silniční daň, daň z příjmu, rozvaha, výsledovka.
    Moc, prosím, jestli má někdo zkušenosti s cestovkou, jaká je přibližně odpovídající cena?
    Kdo dělá účetnictví cestovce, ví jaká je to hrůza, žádné doklady, a když už, tak to jako účetní doklad rozhodně nevypadá.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2006 0:44

Tatiana (neregistrovaný)

Re: Cestovní kancelář - cena za účetnict
      *** Účtuji cestovní agenturu, schválně jsem si teď spočítala ty doklady za rok 2005.Účetní deník 3800 zápisů, pokladna 1300 dokladů, vydané faktury 290, přijaté faktury 635 + zaúčtování všech provizí , mzdová agenda pro 2 zaměstnance. Zatím se nám to daří bez DPH. Nejsem z Prahy a účtuji si 2.500,-Kč + DPH, ale stejně si myslím, že je to nic moc. A jestli se mohu zeptat, kolik to vynáší v Praze?

• 18. 3. 2006 9:07

Jitka (neregistrovaný)

Re: Cestovní kancelář - cena za účetnict
      Zatím dostávám 4.000,-.
      Vaše cena, řekla bych, je i na oblasti mimo Prahu docela dost nízká. Ale určitě taky záleží na obtížnosti. Podle toho co znám, z té "mojí "cestovky, pokud se vyskytnou náhodou zájezdy nakoupené od jiné cestovní kanceláře, tak s tím není v účetnictví tolik problémů jako s vlastními zahraničními zájezdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).