Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem a chci Vás poprosit o jeho zodpovězení, které je pro mne velice důležité. Společnost u které jsem zaměstnána se zabývá obchodní činností. Veškeré služby a zboží jsou fakturovány a faktury (případně včetně zboží) doručovány odběratelům. Zajímá mne, zda je kurýr od převzetí faktury a zboží (při podpisu jedné námi vystavené faktury) včetně dodacího listu právně zodpovědný za dodání faktury. Fakturu vystavujeme ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno má obdržet odběratel a druhou podepisuje kurýr nám místo odběratele. Co dělat v momentě pokud nám zákazník tvrdí, že mu žádná faktura nebyla doručena? Jakým způsobem se bránit případným neshodám? Kurýr podepisuje převzetí zboží či faktury nečitelným způsobem pouze s napsáním čísla kurýra. Dle čísla lze u kurýrní společnosti dohledat kdo zboží, či fakturu vezl, ale obávám se zda toto není možné poměrně dobře zneužít a zajímá mne jakým způsobem poté postupovat vůči odběrateli pokud odmítá uhradit fakturu. Předem vám mnohokrát děkuji za všechny odpovědi. Hezký víkend.
17. 3. 2006 15:28
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem a chci Vás poprosit o jeho zodpovězení, které je pro mne velice důležité.
Společnost u které jsem zaměstnána se zabývá obchodní činností.
Veškeré služby a zboží jsou fakturovány a faktury (případně včetně zboží) doručovány odběratelům.
Zajímá mne, zda je kurýr od převzetí faktury a zboží (při podpisu jedné námi vystavené faktury) včetně dodacího listu právně zodpovědný za dodání faktury. Fakturu vystavujeme ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno má obdržet odběratel a druhou podepisuje kurýr nám místo odběratele.
Co dělat v momentě pokud nám zákazník tvrdí, že mu žádná faktura nebyla doručena? Jakým způsobem se bránit případným neshodám? Kurýr podepisuje převzetí zboží či faktury nečitelným způsobem pouze s napsáním čísla kurýra. Dle čísla lze u kurýrní společnosti dohledat kdo zboží, či fakturu vezl, ale obávám se zda toto není možné poměrně dobře zneužít a zajímá mne jakým způsobem poté postupovat vůči odběrateli pokud odmítá uhradit fakturu.
Předem vám mnohokrát děkuji za všechny odpovědi.
Hezký víkend.