Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
17. 3. 2006 15:28
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem a chci Vás poprosit o jeho zodpovězení, které je pro mne velice důležité.
Společnost u které jsem zaměstnána se zabývá obchodní činností.
Veškeré služby a zboží jsou fakturovány a faktury (případně včetně zboží) doručovány odběratelům.
Zajímá mne, zda je kurýr od převzetí faktury a zboží (při podpisu jedné námi vystavené faktury) včetně dodacího listu právně zodpovědný za dodání faktury. Fakturu vystavujeme ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno má obdržet odběratel a druhou podepisuje kurýr nám místo odběratele.
Co dělat v momentě pokud nám zákazník tvrdí, že mu žádná faktura nebyla doručena? Jakým způsobem se bránit případným neshodám? Kurýr podepisuje převzetí zboží či faktury nečitelným způsobem pouze s napsáním čísla kurýra. Dle čísla lze u kurýrní společnosti dohledat kdo zboží, či fakturu vezl, ale obávám se zda toto není možné poměrně dobře zneužít a zajímá mne jakým způsobem poté postupovat vůči odběrateli pokud odmítá uhradit fakturu.
Předem vám mnohokrát děkuji za všechny odpovědi.
Hezký víkend.