Sklady

• (neregistrovaný)

17. 3. 2006 16:36

Účtuji nákup zboží přes 132/321 a výdej 504/132

Chtěla bych poradit, když vydávám nějaké zboží do spotřeby (např. k barvení firemního stolu ) mám toto zboží vydat ze skladu výdejkou za nulu bez dph a nebo výdejkou v nákupních cenách?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2006 16:52

karel (neregistrovaný)

Re: Sklady
      Výdejka ze skladu je ve skladové (nákladové ceně). Výpočet této ceny se provádí podle metody, jakou používáte pro oceňování zboží (průměrování nebo FIFO) a je tedy daný. Vy si můžete na skladové výdejce tuto cenu měnit?
      Není Vaše "výdejka" nějakou kombinací skladového a prodejního dokladu?
      Pokud zároveň vytváříte skladový doklad a prodejní doklad - pak prodej bude nedaňový a na 0,- Kč.

• 17. 3. 2006 17:24

Ren (neregistrovaný)

Re: Sklady
      Já si můžu na výdejce cenu měnit.
      Nevytvářím prodejní doklad,jen prostě výdej ze skadu pro spotřebu firmy.

• 17. 3. 2006 17:56

Ren (neregistrovaný)

Pomoooooooc sklady
      Tak jsem ty výdejky dala v nákupní ceně a teď mně to zase nesedí,jelikož to co vydám ze skladu mně přece musí sedět na tržby a mně to o tu částku nesedí.Už fakt nevím jak to proúčtovat :o(

• 17. 3. 2006 18:04

xxx (neregistrovaný)

Re: Pomoooooooc sklady
      nevím, jak kontrolujete, zda Vám to, co vydáte ze skladu, sedí na tržby. Předpokládám, že prodejní přirážku neměníte s každým novým nákupem zboží. A taky předpokládám, že nemáte všechny nákupy za stejnou cenu. Takže jak tu už bylo řečeno, na výdejky musíte používat skladové ceny a záleží na způsobu oceňování, zda jsou průměrné, nebo zda to, co první naskladníte, také první vyskladníte. Takže opravdu nerozumím tomu, jak se dostáváte na částku, která Vám "sedí" na tržby

• 17. 3. 2006 18:34

Ren (neregistrovaný)

Re: Pomoooooooc sklady
      Když vydávám ze skladu na základě vydané faktury tak se mně odepíše ze skladu zboží ve dvou hodnotách - "prodej Kč vážená" a "prodej KČ prodejní".Ta prodejní mně sedí na tržby a tu váženou dávám do nákladů na 504.
      Způsob oceňování- průměrné ceny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).