Re: Sklady
Výdejka ze skladu je ve skladové (nákladové ceně). Výpočet této ceny se provádí podle metody, jakou používáte pro oceňování zboží (průměrování nebo FIFO) a je tedy daný. Vy si můžete na skladové výdejce tuto cenu měnit?
Není Vaše "výdejka" nějakou kombinací skladového a prodejního dokladu?
Pokud zároveň vytváříte skladový doklad a prodejní doklad - pak prodej bude nedaňový a na 0,- Kč.
Pomoooooooc sklady
Tak jsem ty výdejky dala v nákupní ceně a teď mně to zase nesedí,jelikož to co vydám ze skladu mně přece musí sedět na tržby a mně to o tu částku nesedí.Už fakt nevím jak to proúčtovat :o(
Re: Pomoooooooc sklady
nevím, jak kontrolujete, zda Vám to, co vydáte ze skladu, sedí na tržby. Předpokládám, že prodejní přirážku neměníte s každým novým nákupem zboží. A taky předpokládám, že nemáte všechny nákupy za stejnou cenu. Takže jak tu už bylo řečeno, na výdejky musíte používat skladové ceny a záleží na způsobu oceňování, zda jsou průměrné, nebo zda to, co první naskladníte, také první vyskladníte. Takže opravdu nerozumím tomu, jak se dostáváte na částku, která Vám "sedí" na tržby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2006 16:36
Účtuji nákup zboží přes 132/321 a výdej 504/132
Chtěla bych poradit, když vydávám nějaké zboží do spotřeby (např. k barvení firemního stolu ) mám toto zboží vydat ze skladu výdejkou za nulu bez dph a nebo výdejkou v nákupních cenách?